Γενική

Κόντρα Τριμίντζιου- Νομάρχη για τις μπάρες;

Με αφορμή την αίτηση της Νομαρχίας για παραχώρηση θέσεων στάθμευσης η Δημαρχιακή Επιτροπή λαμβάνοντας υπ όψη όλες τις παραμέτρους από τις 14 θέσεις στάθμευσης που ζητήθηκαν τις παραχώρησε τις επτά με το σκεπτικό ότι νότια και Δυτικά της Νομαρχίας υπάρχει αρκετός χώρος για στάθμευση των οχημάτων της Νομαρχίας και των επίσημων επισκεπτών της. Επίσης, τονίστηκε ότι οι μπάρες αυτές υπήρχαν πολύ ενωρίτερα και πριν την ανάληψη της Νομαρχίας από τον Γιώργο Παυλίδη.
Σε σχετικό μας ερώτημα προς τον κ. Στάμο Τριμίντζιο αν θα υπάρχουν μπάρες ή όχι απάντησε: «Αυτό θα το δούμε. Αλλά και μία απλή πινακίδα νομίζω ότι εξυπηρετεί».
Μετά από πολύωρη διαβούλευση των Δημοτικών Συμβούλων το θέμα παραπέμφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με την πρόταση να δοθούν επτά θέσεις στάθμευσης στην Νομαρχία Ξάνθης και επτά να παραμείνουν για χρήση της Δημαρχίας.
Τα απορρίμματα της ΒΙΠΕ και η γκρίνια των φιλοξενουμένων επιχειρηματιών εκεί, απασχόλησαν αρκετή ώρα την συνεδρίαση. Συγκεκριμένα ειπώθηκε ότι οι επιχειρήσεις ενώ πληρώνουν τα Δημοτικά τέλη λόγω του όγκου των βιομηχανικών απορριμμάτων αναγκάζονται και πληρώνουν και «κοντέινερς» ιδιωτών για να τα μεταφέρουν. Αποφασίσθηκε η επιτροπή να ξαναδεί την σύμβαση θεωρώντας ότι έχουν δίκιο οι φιλοξενούμενοι στην ΒΙΠΕ Ξάνθης.
Τα 20.000 ευρώ για την αγορά των φυτών και δενδρυλλίων που ζήτησε η Αντιδημαρχία Πρασίνου, φάνηκαν πάρα πολλά στους Δημοτικούς Συμβούλους δεδομένου ότι την περσινή αντίστοιχοι χρονιά, το αίτημα έφτανε μόλις τα 3.000 ευρώ.
Το θέμα αποσύρθηκε με την αιτιολογία να δοθεί, από την κυρία Καραγιαννίδου λεπτομερής αριθμός δενδρυλλίων προς προμήθεια, μήκος όγκος κλπ.

Σχετικά Άρθρα