Γενική

Αναβάθμιση και όχι αποδυνάμωση

Δηλώσεις Νομάρχη Ξάνθης για τη φημολογούμενη κατάργηση- υποβάθμιση του 412 ΓΣΝ Ξάνθης- Επιστολή ΟΕΒΕΞ στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας
Με αφορμή τα δημοσιεύματα και την συζήτηση περί της κατάργησης- υποβάθμισης του 412 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ο Νομάρχης Ξάνθης κ Γεώργιος Παυλίδης, δήλωσε:
«Θα είναι μεγάλο πλήγμα η αποδυνάμωση του 412 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης και μια τέτοια ενέργεια ελλοχεύει κινδύνους στην εικόνα και στην ανάπτυξη της περιοχής μας. Η ύπαρξη τέτοιας μορφής μονάδων και δομών στην περιοχή μας είναι απαραίτητη για την εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας και αισιοδοξίας. Έχουμε προβεί σε ενέργειες και έχουμε τονίσει και παλαιότερα και πρόσφατα, έπειτα από ενημέρωση μας από τους εργαζόμενους, την έντονη αντίθεση της κοινωνίας και την δική μας σε μια τέτοια εξέλιξη και ζητήσαμε την αναβάθμισή του».
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΟΕΒΕΞ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Την ίδια στιγμή η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών- Εμπόρων Ξάνθης με επιστολή της στον Υπουργό Εθνικής Αμύνης κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη αναφέρεται στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στην ευρύτερη και ευαίσθητη περιοχή της Θράκης το 412 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.
Ειδικότερα αναφέρει:
«Το Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Ξάνθης από της ιδρύσεώς του έχει έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και θεραπεία νοσημάτων, όχι μόνο του Στρατιωτικού προσωπικού αλλά και των ανθρώπων της περιοχής μας παράλληλα με το έργο και το ρόλο του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου της Ξάνθης.
Η περιοχή μας έχει απόλυτη ανάγκη από τη συνέχιση της λειτουργίας του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Ξάνθης, καθόσον σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά δεδομένα, είναι η φτωχότερη της Ευρώπης και ως εκ τούτου παρουσιάζει το μικρότερο κατά κεφαλήν εισόδημα και αυξημένη νοσηρότητα και κυρίως των πληθυσμών στα Βόρεια των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης- (Πομακοχώρια).
Η υποβάθμιση του ιδρύματος αυτού επισπεύδει την απογύμνωση του τόπου από παραγωγικούς και αναπτυξιακούς παράγοντες και καθιστά την περιοχή μας ακόμη φτωχότερη σε υγειονομική περίθαλψη, σε ιατρικό δυναμικό και άλλες χαμένες θέσεις εργασίες για τον τόπο.
Ύστερα απ αυτά, κ. Υπουργέ, παρακαλούμε για τη ματαίωση της οποιασδήποτε απόφασης για την κατάργηση του Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου το οποίο ως γνωστόν, έχει κατά κάποιο τρόπο υιοθετήσει τους κατοίκους της ορεινής περιοχής (Πομακοχώρια) και παρακολουθεί από πολύ κοντά την υγιεινή κατάσταση των κατοίκων της περιφέρειας Ανατολικής- Μακεδονίας- Θράκης».

Σχετικά Άρθρα