Γενική

Από θέμα τύχης δεν θρηνήσαμε θύμα μέχρι στιγμής

Στο κενό οι εκκλήσεις γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας του 9 ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης για μπάρες και πινακίδες

Με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δει ο Δήμος Ξάνθης με τις αρμόδιες υπηρεσίες του το σοβαρό θέμα που υπάρχει έξω από το 9 ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, στο πάρκο της Κυψέλης με τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στο πεζοδρόμιο καθώς και την μη σωστή σηματοδότηση της περιοχής.
Οι γονείς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να πείσουν τις αρχές να τοποθετηθούν μπάρες στο πεζοδρόμιο κάθετα του πάρκου για να μπορούν τα παιδιά με ασφάλεια να πηγαίνουν στο σχολείο, δεν έγινε τίποτα. Απλά, πολλές φορές η αστυνομία επέβαλλε κλήσεις στους παράνομους που παρκάρουν πάνω στο πεζοδρόμιο.
Και ένα άλλο θέμα που είναι σε εκκρεμότητα είναι οι πινακίδες που… δεν υπάρχουν γύρω από το σχολείο για να γνωρίζουν οι οδηγοί που διέρχονται ότι πλησιάζουν σε περιοχή με σχολείο αλλά και να γνωστοποιείται ότι υπάρχει στην διασταύρωση σχολικός τροχονόμος. Εκκλήσεις έχουν γίνει αλλά μέχρι σήμερα δεν εισακούσθηκαν. Τώρα παρακαλούν να μην γίνει κανένα ατύχημα λόγώ της μεγάλης επικινδυνότητας του σημείου και των βιαστικών οδηγών που διασχίζουν το δρόμο έξω από το σχολείο, ιδιαίτερα νωρίς το πρωί και το μεσημέρι οπότε τελειώνουν τα μαθήματα και οι μαθητές γυρνούν στα σπίτια τους.

Σχετικά Άρθρα