Γενική

Το αργότερο το τρίτο δεκαήμερο Απριλίου το επίδομα θέρμανσης στα ΑΜΕΑ

Στο τρίτο δεκαήμερο του Απριλίου το αργότερο θα χορηγηθεί το επίδομα θέρμανσης στα άτομα με ειδικές ανάγκες, από την Διεύθυνση Πρόνοιας της Νομαρχίας Ξάνθης. Ο αρμόδιος Αντινομάρχης Ξάνθης ο κ. Ντελή Γιουσούφ δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι καταστάσεις για όσα ΑΜΕΑ δικαιούνται το επίδομα θέρμανσης ήρθαν στην Κοινωνική Υπηρεσία της Νομαρχίας την Περασμένη Παρασκευή. Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 100 έως και 200 ευρώ.
Σύμφωνα με τον Προϊστάμενο της Κοινωνικής Υπηρεσίας Σωτήρη Χρυσαφίδη οι καταστάσεις με τους δικαιούχους έχουν ολοκληρωθεί και απαιτείται χρόνος μέχρι όλες οι διαδικασίες ολοκληρωθούν και να καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους ΑΜΕΑ. Υπολογίζεται ότι μέχρι τέλους Απριλίου θα δοθούν στους δικαιούχους.
Η καθυστέρηση σύμφωνα με τους υπεύθυνους της Κοινωνικής Πολιτικής οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να γίνει το ξεκαθάρισμα μεταξύ των δικαιούχων και αυτό γιατί οι φορείς οι οποίοι δίνουν προνοιακά επιδόματα είναι πολλοί.
Απαιτείται κάποιος έλεγχος για να μην δοθεί το επίδομα θέρμανσης από δύο φορείς και στο τέλος θα προκύψουν προβλήματα με επιστροφές και εμπλοκή στο όλο σύστημα.
Ο Αντινομάρχης κ. Ντελή Γιουσούφ με συνεργασία με τον Προϊστάμενο της Κοινωνικής Υπηρεσίας κ. Χρυσαφίδη κάνουν κοινές προσπάθειες για να μην παρουσιασθεί πρόβλημα στο μέλλον.

Σχετικά Άρθρα