Γενική

Σε πρώτη προτεραιότητα το πράσινο του Δήμου Ξάνθης

Δεντροφύτευση στο δασύλλιο του Ευμοίρου από το τμήμα πρασίνου του Δήμου, το Ψυχολογικό Κέντρο και τον Σοροπτιμιστικό Σύλλογο

Καθιερώθηκε ξεχωριστή Αντιδημαρχία Πρασίνου κατόπιν απόφασης Δημάρχου

Σε δεντροφύτευση στο δασύλλιο του Ευμοίρου, προχώρησαν το τμήμα πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Ξάνθης, μαζί με τα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου και τον Σοροπτιμιστικό Σύλλογο χθες το πρωί.
Ο Δήμαρχος Ξάνθης που ήταν παρών στην δενδροφύτευση δήλωσε: «Όπως βλέπετε και σεις η προσπάθεια του Δήμου για περισσότερο πράσινο, ποιότητα και προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας συνεχίζεται». Ακολούθως, ευχαρίστησε τις κυρίες του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου Ξάνθης, τα μέλη του Συλλόγου φίλων του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης και κυρίως τα παιδιά του ψυχολογικού κέντρου που συνεργάζονται με τον Δήμο στην προσπάθεια αυτή.
Εξάλλου, ο Δήμαρχος Ξάνθης τόνισε: «Περνάμε συγχρόνως μηνύματα σε όλη την κοινωνία ώστε όχι μόνο ο Δήμος και κάποιοι οργανωμένοι φορείς, αλλά όλος ο κόσμος να δείξει αυτή την ευαισθησία για να δημιουργήσουμε όλες εκείνες τις υποδομές που βελτιώνουν το επίπεδο της ζωής των συνδημοτών μας. Θεώρησα ότι θα πρέπει να υπάρχει ξεχωριστή Αντιδημαρχία πρασίνου γιατί κάποια πράγματα από δω και πέρα πρέπει να τα βάλουμε σε πρώτη προτεραιότητα».
Ο κ. Στυλιανίδης συνεχάρη την νέα Αντιδήμαρχο Σοφία Καραγιαννίδου και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της.
Η Αντιδήμαρχος Πρασίνου κυρία Σοφία Καραγιαννίδου αφού ευχαρίστησε τα τοπικά ΜΜΕ που προβάλλουν πάντα τις δραστηριότητες του τμήματος πρασίνου δήλωσε: «Το πράσινο είναι μία καινούρια Αντιδημαρχία και αυτό που θέλουμε είναι να πρασινίσουμε την πόλη στην κυριολεξία». Επίσης έκανε αναφορά στην Παγκόσμια ημέρα δασοπονίας στις 31 Μαρτίου ενώ συμπλήρωσε ότι αυτές οι δενδροφυτεύσεις γίνονται κάθε χρόνο από Νοέμβριο μήνα μέχρι και τον Μάρτιο. Και κατέληξε: «Η δενδροφύτευση δεν είναι μόνο να φυτέψει κανείς μερικές χιλιάδες δένδρα. Η ουσία είναι να κρατήσουμε το δένδρο το οποίο θα φυτέψουμε και κάποτε πρέπει να αποκτήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση».
Στο Εύμοιρο φυτεύτηκαν βελανιδιές, σφένδαμοι και πλατανοειδή. Είδη που ταιριάζουν με τα ήδη υπάρχοντα δένδρα στον χώρο.
Η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Συλλόγου Ξάνθης κα Γκράτσιου Μαρία ανέφερε ότι από την πλευρά τους προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο σε οτιδήποτε καλό γίνεται και βελτιώνει τις συνθήκες της ζωής μας.
Η κυρία Φωφώ Μπαλουκτσή φίλη του Ψυχολογικού Κέντρου ανέφερε: «Ήρθαμε με τα παιδιά του ψυχολογικού Κέντρου να εμπλουτίσουμε το δασύλλιο που υπήρχε πριν».
Ο Δημήτρης από το ψυχολογικό Κέντρο επεσήμανε: «Σήμερα φυτεύουμε δένδρα και τα ποτίζουμε για να μεγαλώσουν».
Ο Γιώργος, φίλος του Δημήτρη είπε: «Σήμερα εδώ φυτεύουμε δένδρα για να είναι καλή η ατμόσφαιρα, να έχουμε οξυγόνο, μας δίνουν ζωή, δεν πρέπει να τα σπάμε, να τα καίμε και να τα προσέχουμε. Εμείς ερχόμαστε πάντα και τα προσέχουμε».

Σχετικά Άρθρα