Γενική

Π. Σγουρίδης: «Η πολυπολιτισμικότητα είναι ευλογία και όχι κατάρα»

Επίσκεψη του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κ. Μπόλαρη στην Ξάνθη- Συνέντευξη τύπου με το Π. Σγουρίδη- Σχολή αγροτών προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κωνσταντίνος Μπόλαρης επισκέφθηκε την Ξάνθη το Σάββατο και συναντήθηκε με αγρότες στη Γενισέα σε μια προσπάθεια ενημέρωσης για τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την γεωργοκτηνοτροφία.
Εμφανέστατη, κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου, η μη καλή γνώση του αντικειμένου και των αγροτικών θεμάτων από τον βουλευτή.
Την κατάσταση έσωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Σγουρίδης ο οποίος είναι γνώστης των αγροτικών προβλημάτων της περιοχής και μετέφερε στους δημοσιογράφους τα πραγματικά προβλήματα των αγροτών της περιοχής.
Ο κ. Μπόλαρης στην εισήγησή του είπε ότι οι αγρότες πλέον λόγω της μικρής έκτασης της χώρας μας πρέπει να προσανατολίσουν τις καλλιέργειες τους σε ποιοτικές και όχι ποσοτικές. «Είναι το συγκριτικό μας πλεονέκτημα» είπε χαρακτηριστικά.
Στην συνέχεια αναφερόμενος στα προβλήματα των αγροτών είπε: «Οι αγρότες ξεκινούν την καλλιεργητική περίοδο χρωστώντας τα περσινά».
Στο σχετικό ερώτημα που έθεσε η Xanthi News, για το τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ αν έρθει στην εξουσία σχετικά με τα ΚΑΡΤΕΛ, του πετρελαίου κ.λ.π. που είναι γύρω από την αγροτική παραγωγή και αν προτίθεται να επιδοτήσει την διαφορά του πετρελαίου ή θα βάλει σε διατίμηση τα γαλακτοκομικά προϊόντα ή αν θα δώσει σταθερές τιμές πάνω από το κόστος μέσω των ΕΑΣ η απάντησή του γενικόλογη και χωρίς υπόβαθρο. Συγκεκριμένα ο κ. Μπόλαρης αναφέρθηκε στην μείωση του κόστους παραγωγής αλλά δεν είπε πώς και στην συνέχεια στα πλαίσια της μείωσης κόστους παραγωγής είπε ότι θα μειώσουν το κόστος της ενέργειας ΔΕΗ πετρέλαιο κλπ.
Παρακάτω σημείωσε ότι θα ενισχυθούν οι Αγροτικές Ενώσεις και σε σχετικό ερώτημα αν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τις διέλυσαν είπε ότι θα υπάρξει διαφορετική δομή η οποία θα στηρίζεται στην διαφάνεια.
Στο πολιτικό σκέλος της συνέντευξης για το θέμα της διαγραφής ή όχι του βουλευτή κ. Τσετίν Μάντατζη σχετικά με την απαράδεκτη επιστολή του είπε ότι το θέμα εξετάζεται από τα Κεντρικά του Κόμματος χωρίς να αναφέρει ότι μετά από τόσο καιρό η αντιπολίτευση προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα.
Ο κ. Μπόλαρης ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ προτίθεται να κάνει σχολή αγροτών για να ενημερώνονται οι αγρότες σχετικά με το τι πρέπει να καλλιεργούν, πώς να τυποποιούν τα προϊόντα τους και πώς να τα προωθούν στην αγορά.
Το λόγο πήρε ο βουλευτής κ. Παναγιώτης Σγουρίδης ο οποίος διευκρίνισε ότι οι Συνεταιρισμοί θα είναι νέας μορφής.
Αναφερόμενους στο θέμα του Τσετίν και της απαράδεκτης συμπεριφοράς του είπε ότι οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μας έχουν τα ίδια προβλήματα με τους Χριστιανούς, όπως του τι θα σπείρουν, τι θα θερίσουν πώς θα σπουδάσουν τα παιδιά τους και κατέληξε: «Κάποιοι βέβαια, προσπαθούν να περάσουν προβλήματα από την πίσω πόρτα. Όμως άλλο είναι η ενσωμάτωση και άλλο η αφομοίωση. Η πολυπολιτισμικότητα είναι ευλογία και όχι κατάρα».

Σχετικά Άρθρα