Γενική

Επιτέλους νίκη για την ομάδα μας – SKODA ΞΑΝΘΗ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 4-0

Ο Γιώργος Παράσχος εμπιστεύτηκε τον Λίμπορ Ντόσεκ από το ξεκίνημα και δεν έχασε. Ο Τσέχος επιθετικός στο ντεμπούτο του με χατ-τρικ οδήγησε την Ξάνθη στο επιβλητικό 3-0 επί του Λεβαδειακού και «έλυσε τα μάγια», που κρατούσαν από την 8η αγωνιστική. Τότε ήταν η τελευταία νίκη της Ξάνθης στο πρωτάθλημα, το 2-0 επί του ΟΦΗ στην Κρήτη και φάνηκε σαν να έχει περάσει αιώνας.
Παράλληλα η Ξάνθη ξέσπασε και επιθετικά, αφού πέτυχε καρέ των γκολ, επίδοση σίγουρα όχι συνηθισμένη στη φετινή σεζόν. Από την πλευρά του ο Λεβαδειακός πιστοποίησε πως μακριά από την έδρα του χάνεται στην κυριολεξία, δεν υπήρχε στο γήπεδο και σίγουρα η εμφάνιση θα τον προβληματίσει για τη συνέχεια.
Όλα κρίθηκαν μέσα σε δύο λεπτά στο πρώτο ημίχρονο. Η Ξάνθη, που αναζητούσε από νωρίς και με υπομονή το γκολ, πέτυχε με τους Παππά (37΄) και Ντόσεκ (39΄) το 2-0. Ειδικά ο Τσέχος επιθετικός έδειξε πολύ καλά στοιχεία και θα βοηθήσει σίγουρα στη συνέχεια τους Ακρίτες για να λύσουν το «γρίφο» του εύκολου γκολ. Ο Λεβαδειακός μπήκε, όπως συνηθίζει στα εκτός έδρας παιχνίδια, «μαζεμένος» και μόνο με άμυνα δεν μπορείς να πάρεις βαθμούς.
Στην επανάληψη προσπάθησε να κάνει κάτι αλλά με δύο γκολ μειονέκτημα και απέναντι σε μια ούτως ή άλλως αρκετά αξιόπιστη άμυνα, δεν είχε περιθώρια. Η είσοδος του Κιντάνα έδωσε ξανά νέα επιθετική ορμή στην Ξάνθη, που με τον Ντόσεκ στο 74΄ και το 84΄ συμπλήρωσε το πάρτι.
Ο Αγώνας
Στο πρώτο ημίχρονο κατοχή της μπάλας και ευκαιρίες ανήκαν αποκλειστικά στην Ξάνθη, που από το πρώτο λεπτό προσπάθησε να βρει διαδρόμους για την εστία του Μπλάζιτς. Πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 10΄, με τον Μπλάζιτς να μπλοκάρει το σουτ του Ριζογιάννη, ενώ στη συνέχεια η Ξάνθη είχε ένα πολύ πιεστικό δίλεπτο (16΄-18΄), στο οποίο κέρδισε πέντε διαδοχικά κόρνερ, από τα οποία προέκυψαν δύο αξιοσημείωτες φάσεις, το σουτ του Φεριέ που έδιωξε ο Μπλάζιτς και το πλασέ του Ζουέλα που πέρασε άουτ.
Ο τερματοφύλακας του Λεβαδειακού χτύπησε σε μια σύγκρουσή του με τον Ζουέλα και χρειάστηκε να του προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες ενώ στο 22΄ η Ξάνθη ζήτησε πέναλτι, σε μαρκάρισμα του Μασάντο πάνω στον Παππά, όμως ο Κύρκος έδειξε τη συνέχεια του αγώνα. Η Ξάνθη συνέχισε να ψάχνει διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, όμως δε μπορούσε να δημιουργήσει την «τρανταχτή» φάση, αφού οι Βοιωτοί είχαν κλειστεί καλά.
Ολα αυτά μέχρι το 35΄. Σε εκείνο το σημείο από τη σέντρα του Πόι ο Ντόσεκ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παππάς με ωραία έμπνευση προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Μπλάζιτς, στέλνοντας τη μπάλα έξω. Αλλά στο επόμενο δίλεπτο η Ξάνθη ξέσπασε και πέτυχε δύο γκολ, φτάνοντας στο δικαιότατο προβάδισμα του 2-0.
Στο 37΄, ο Παππάς νίκησε στο τετ-α-τετ τον Μπλάζιτς με ωραία «λόμπα» από την πάσα του Σουάνη για το 1-0 και στο 39΄, πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, ο νεοαποκτηθείς Ντόσεκ (από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ) αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τη σέντρα του Κωστούλα, στόπαρε τη μπάλα και με πλασέ έκανε το 2-0. Λίγο έλειψε στο 41΄ να γίνει και το 3-0 από την προσπάθεια του Παππά, εκρηκτικό φινάλε στα πρώτα 45 λεπτά για τους Ακρίτες.
Στην επανάληψη η Ξάνθη με τα δύο γκολ υπέρ ήταν λογικό να δώσει ηρεμότερο ρυθμό στο ματς. Απείλησε με στημένη μπάλα στο 48΄ (φάουλ του Πόι άστοχο) και στο 51΄ από νέο φάουλ του Ριζογιάννη, ο Μπλάζιτς με εντυπωσιακό τρόπο έδιωξε σε κόρνερ. Ο Βούκοτιτς από την πλευρά του Λεβαδειακού προσπάθησε να βρει λύσεις στα πρόσωπα των Κόλτζου και Λέχτινεν, με τον τελευταίο να παίρνει θέση στην επίθεση.
Αλλά μηδέν εις το πηλίκον για τον Λεβαδειακό και η Ξάνθη ήταν ακόμα πιο απειλητική. Μετά την είσοδο του Κιντάνα κυρίως και ο Αργεντίνος είχε σουτ στο δοκάρι στο 72΄, αλλά αμέσως μετά (74΄), ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς Λίμπορ Ντόσεκ, «ζευγάρωσε» τα δικά του γκολ και έκανε το 3-0. Συνδυασμός Κιντάνα, Σουάνη, μόνος του ο Τσέχος φορ με τον Μπλάζιτς και εύκολο έργο για αυτόν.
Αλλά ο Ντόσεκ είχε και άλλα να…προσφέρει στην Ξάνθη και στο 84΄ συμπλήρωσε τον προσωπικό του θρίαμβο, πετυχαίνοντας το τρίτο προσωπικό του γκολ. Ασίστ του Γκρζέλακ, ψύχραιμος ο Τσέχος και σίγουρα ονειρικό ντεμπούτο για τον ίδιο, στους τέσσερις ανέμους σκορπίστηκε ο Λεβαδειακός.

Σχετικά Άρθρα