Γενική

«Σύσκεψη ουσίας με την έννοια της αποκέντρωσης»

Προσλήψεις προσωπικού, δάνεια παλιννοστούντων, αποβιομηχάνιση της περιοχής, επενδύσεις, λειτουργικά ζητήματα θα θέσει ο Περιφερειάρχης στον Υπ. Εσωτερικών

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου στα πλαίσια της Συνόδου των Περιφερειαρχών στην Ξάνθη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση προχθές το απόγευμα στο καφέ Ελισσώ μεταξύ του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημητρίου Σταμάτη με τους δημοσιογράφους των τοπικών ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη μετά την τελευταία σύνοδο των Περιφερειαρχών που είχε γίνει στον Πόρο, ζήτησε να πραγματοποιηθεί στην Περιφέρεια ΑΜΘ η σύνοδος και ο ίδιος αποφάσισε να διοργανωθεί στην Ξάνθη.
Ο κ. Γενικός θεωρεί σημαντικές τις Συνόδους γιατί συζητούνται θέματα συντονισμού των δράσεων υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εσωτερικών και που αφορούν στον χειρισμό τους από όλες της Περιφέρειες όπως οι 60.000 προσλήψεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις Περιφέρειες από το Υπουργείο Απασχόλησης κ.λ.π. Αυτός είναι και ένας λόγος σε αυτό το θέμα όπου θα πρέπει να συντονισθούν οι Περιφέρειες μεταξύ τους.
Άλλο θέμα που θα προτείνει ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας μας με τον συνάδελφο του από την Κεντρική Μακεδονία είναι το θέμα των Παλιννοστούντων.
Το θέμα επίσης της ανεργίας λόγω της αποβιομηχάνισης, θα θέσει ο κ. Σταμάτης κατά την διάρκεια της συνόδου και την μορφοποίηση ενός αναπτυξιακού νόμου στην περιοχή μας ζητώντας και πιέζοντας να δοθούν περισσότερα κονδύλια για νέες επενδύσεις.
Τα λειτουργικά θέματα των Περιφερειών θα μπούνε πι τάπητος στην σύνοδο, παρουσία και του ΥΠΕΣ όπως παραχωρήσεις ακινήτων κ.λ.π.
Αυτές τις συσκέψεις ο Περιφερειάρχης τις χαρακτήρισε ως συσκέψεις ουσίας γιατί έχουν μία έννοια αποκέντρωσης. Οι Γενικοί Γραμματείς, γνωρίζουν τις περιοχές και τα προβλήματά τους. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην μπαίνουν εμπόδιο στην διεκδίκηση λύσεων από τα Υπουργεία από άλλες Περιφέρειες που δεν έχουν κοινά προβλήματα.
Στην συνέχεια ο κ. Σταμάτης ανέλυσε το πρόγραμμα του Υπουργού Εσωτερικών κ. Παυλόπουλου και χαρακτήρισε κρίσιμες τις συναντήσεις του με τους Υπερνομάρχες. Ανέφερε ότι ο Υπουργός θα παραστεί στην κοπή της πίτας της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή και στην πραγματοποίηση ανοιχτής ομιλίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ελισσώ την Παρασκευή στις 19.00.
Θα ακολουθήσει η συνέντευξη τύπου το Σάββατο το μεσημέρι.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας ο ΥΠΕΣ θα συνοδεύεται από τον Υφυπουργό κ. Μαρκογιαννάκη, τον κ. Νάκο τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου και υπηρεσιακούς παράγοντες, υπεύθυνοι τα θέματα που τέθηκαν από τους Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών ή αυτά που θα τους ανατεθούν για διεκπεραίωση κατά την διάρκεια της Συνόδου. Επίσης θα συνοδεύουν τον ΥΠΕΣ ο Αρχηγός της Αστυνομίας κ. Τσιατούρας και Πυροσβεστικής κ. Κωτικώστας.

Σχετικά Άρθρα