Γενική

Δικαίωμα όλων στην προάσπιση της δημοκρατίας

Γράφει ο Κωνσταντίνος Θ. Κουτελίδης

Αυτό που ζούμε σήμερα μόνο δημοκρατία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αναξιότητα σε όλο της το μεγαλείο πρεσβεύει την ελληνική και παγκόσμια πραγματικότητα.
Αγωνίστηκαν τόσοι και τόσοι άνθρωποι «επαναστάτες» για να μπορέσουν οι ανθρώπινες αξίες να πρεσβεύουν την κοινωνία μας, για να εξαλειφθεί η αδικία αναξιοκρατία, ο πόνος ,η φτώχια ,η πείνα ,η δουλεία, η τυραννία, η χαιρεκακία φθόνος ,τι από όλα αυτά έχει εξαλειφθεί με την φαινομενική δημοκρατία που ζούμε;
Κάτω από τις ωραίες λέξεις και απόψεις ισοπεδώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ασελγούν βάναυσα στην ανθρώπινη ψυχή.
Αυτοί που αντιστέκονται σε όλο αυτό το συρφετό της απάτης τείνουν να καταντήσουν γραφικοί και ανισόρροποι κατά τους έχοντες την επίγεια εξουσία.
την εξουσία αυτή δεν την παίρνουν από μόνοι τους, την δίνει πάντα ο «κυρίαρχος» λαός που χλευάζει όλα τα κακώς δρώμενα, αλλά τα επικροτεί διαιωνίζοντας τους ιδίους και τους ιδίους στην εξουσία.
«Κυρίαρχε» λαέ κάθε τέσσερα χρόνια σου δίνεται το δικαίωμα να αλλάξεις την μοίρα σου, κάθε 4 χρόνια είσαι αυτός που αποφασίζεις για το πώς η ζωή σου μπορεί να γίνει καλύτερη η χειρότερη, πάντα σύμφωνα με μια ευνομούμενη και αξιοκρατική πολιτεία.
Τα κόμματα δεν μπορείς να προβλέψεις πως θα συμπεριφερθούν πολιτικά, αλλά σίγουρα μπορείς να αξιολογήσεις προσωπικότητες που τα απαρτίζουν και τα στελεχώνουν, πλέον οι κοινωνία μας ζητεί ανθρώπους που θα βούλονται με καθαρότητα απόψεων από όλες τις κοινωνικές ομάδες,
Η πολιτική δεν μπορεί να ασκείται μόνο από συγκεκριμένες κοινωνικές και οικογενειακές ομάδες.
Όλοι έχουμε δικαίωμα στο εκλέγειν και εκλέγεσθε αυτό σημαίνει πραγματική και ουσιαστική δημοκρατία.

*Πολιτευτής Δημοκρατικής Αναγέννησης

Σχετικά Άρθρα