Γενική

Μας πήρανε χαμπάρι και οι Τούρκοι και εκμεταλλεύονται το θέμα της Βιστονίδας για εθνική προπαγάνδα

Τι γράφει η τουρκική εφημερίδα Yunan Mezalim για την καταστροφή του μουσουλμανικού νεκροταφείου

Σε μεγάλα Τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης έπαιξε το θέμα της καταστροφής του μουσουλμανικού νεκροταφείου στην Διομήδεια το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας αποκλειστικά μέσα από την εφημερίδα μας την XanthiNews. Μάλιστα στην Yunan Mezalim (εθνικιστική εφημερίδα) το γεγονός αναφέρεται ως Πολιτιστική Γενοκτονία!!!
Αναφέρουν λοιπόν τα Τούρκικα μέσα ενημέρωσης: «Ρημάχθηκε το μουσουλμανικό Τουρκικό νεκροταφείο στο χωριό Μουσελήμ της Ξάνθης (Τέκτων), από μηχανήματα του δήμου. Το μεγαλύτερο μέρος του νεκροταφείου καταστράφηκε και καταστράφηκαν επίσης και οι ταφόπλακες. Στην πράξη αυτή δεν μπορεί να δοθεί καμία εξήγηση. Και αυτό το ονομάζουμε ευθέως πολιτιστική γενοκτονία. Εάν εκεί υπήρχε Ελληνικό νεκροταφείο όσο εγκαταλελειμμένο και να ήταν αυτοί που κάνανε αυτήν την εργασία θα τολμούσαν να την κάνουν και πάλι; Ή να το πούμε με άλλα λόγια εάν υπήρχε εκεί ένα χριστιανικό ελληνικό νεκροταφείο και μπαίνανε μέσα τα μηχανήματα και το ισοπεδώνανε, αυτός εδώ ο Δήμαρχος πού θα ήτανε άραγε; Και άραγε πού θα λογοδοτούσαν οι υπεύθυνοι γι αυτό το πράγμα;
Το χωριό Μουσελήμ είναι ένα χωριό εγκαταλελειμμένο μεταξύ των χωριών Μισβακλή και Χεμετλή και ζούνε μόνο 6 Μουσουλμανικές Τουρκικές οικογένειες. Ένας ομογενής από το χωριό αυτό ευαισθητοποιημένος όταν είδε τα μηχανήματα να καταστρέφουν αμέσως ειδοποίησε την εφημερίδα. Στον τόπο του συμβάντος αντικρίσαμε μόνο μερικές σπασμένες ταφόπλακες και ένα κατεστραμμένο Μουσουλμανικό Τουρκικό νεκροταφείο.
Από ότι μάθαμε από τους χωρικούς τα γεγονότα έγιναν ως εξής. Πριν από χρόνια μεταξύ του δρόμου που πηγαίνει στο χωριό και του νεκροταφείου ανοίχθηκε ένα κανάλι και τα χώματα που μαζεύτηκαν από το ανοιγμένο κανάλι δεν ρίχτηκαν στην πλευρά του δρόμου αλλά στην πλευρά του νεκροταφείου. Αυτά τα συγκεντρωμένα χώματα για χρόνια παρέμειναν στην πλευρά του νεκροταφείου όμως τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Γενισέας 50 μέτρα από το νεκροταφείο ξεκίνησε να κάνει εργασίες. Και άρχισε να συγκεντρώνει χώμα σε μια μεγάλη εδαφική περιοχή.
Αντί λοιπόν να συγκεντρώσουν χώματα από μακρινές περιοχές προτίμησαν να πάρουν τα χώματα του καναλιού που βρισκόντουσαν μέσα στο νεκροταφείο. Όμως στην προσπάθειά τους αυτή κατέστρεψαν και το νεκροταφείο. Εκεί τώρα απέμειναν μόνο μερικές σπασμένες ταφόπλακες. Πρέπει να εντοπισθούν άμεσα όλες οι πλάκες των προγόνων μας και να τοποθετηθούν όλες οι ταφόπλακες πίσω στην θέση τους.
Οι υπεύθυνοι να ζητήσουν συγνώμη από την Μουσουλμανική Τουρκική μειονότητα της δυτικής Θράκης και πρέπει να πληρώσουν και να τιμωρηθούν. Και όσο για τους ομογενείς μας που ψηφίζουν στον δήμο Γενισέας όταν φτάσουν μπροστά στην κάλπη πρέπει να ξαναζωντανέψουν στην μνήμη τους αυτά τα γεγονότα. Οι Τούρκοι της δυτικής Θράκης και όχι μόνο οι κάτοικοι αυτή της περιοχής πρέπει να εντοπίσουν και να καταγράψουν τα εγκαταλελειμμένα σαν και αυτό μουσουλμανικά μνημεία και να τα ξαναζωντανέψουν».

Σχετικά Άρθρα