Γενική

Εκδήλωση του ΚΚΕ στην Ξάνθη

Εργάτρια, εργάτη. Υπάρχει δρόμος να μην πληρώσεις εσύ, η τάξη μας, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης που έρχεται. Έχουμε τη δύναμη να αποκρούσουμε τα νέα αντεργατικά μέτρα, που κρυφά και φανερά ετοίμαζαν εδώ και καιρό η ΕΕ και ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Εμπιστεύσου την εμπειρία, τη γνώση, την υπευθυνότητα του ΚΚΕ, που αποδεδειγμένα διαθέτει υπερασπιζόμενο και μαχόμενο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για τα δικά σου συμφέροντα, το δίκιο και τη λαϊκή προοπτική.
Μη φοβηθείς τους εκβιασμούς και τις απειλές, γιατί αυτοί που πρέπει να φοβηθούν είναι αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, που συσσώρευσαν τεράστια κέρδη από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Για την κρίση ευθύνεται το σύστημά τους που είναι αγιάτρευτο από κρίσεις, από την ανεργία και τη φτώχεια, ευθύνεται η ιδιοκτησία τους στα μεγάλα εργοστάσια, στις τράπεζες, στο χονδρεμπόριο κ.λπ.
Καμία εμπιστοσύνη στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, στον ΛΑ.Ο.Σ. Σου είπαν ψέματα για το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τον «ευρωμονόδρομο». Σου λένε και τώρα ψέματα για την κρίση. Κρύβουν ότι δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν. Μην πιστεύεις τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές. Η «συνεννόηση» και «συναίνεση» που προτείνουν είναι παγίδα, ώστε τις συνέπειες της κρίσης να τις πληρώσεις εσύ.
Ψηλά το κεφάλι. Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Ο μόνος δρόμος για να αποκρούσουμε την επίθεση του κεφαλαίου και των κομμάτων του είναι να αντεπιτεθούμε ταξικά και πολιτικά.
Έλα να ακούσεις και να συζητήσουμε τις θέσεις και την πρόταση του ΚΚΕ για την ανασύνταξη του εργατικού- λαϊκού κινήματος. Τη διαμόρφωση κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας και πάλης κατά του κεφαλαίου, της ΕΕ και των κομμάτων της για την ανατροπή της εξουσίας τους.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ- ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Για την καπιταλιστική κρίση και τις τρέχουσες εξελίξεις.
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ στις 7μ.μ. στο ξενοδοχείο «Ξανθίππειον»
Θα μιλήσει η Σοφία Καλαντίδου, βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ
Νομαρχιακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ

Σχετικά Άρθρα