Γενική

Στο ίδιο έργο θεατές

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα ήρθαν SKODA ΞΑΝΘΗ και Αστέρας Τρίπολης για την 20 η αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος της Super League με αποτέλεσμα το συγκρότημα του Γιώργου Παράσχου να μείνει για ακόμη ένα παιχνίδι χωρίς νίκη. Τα λόγια του τεχνικού ηγέτη των γηπεδούχων ότι για ακόμη μια φορά ήταν στο ίδιο έργο θεατές αντικατοπτρίζουν ακόμη μια συνάντηση της SKODA ΞΑΝΘΗ.
Οι γηπεδούχοι σαφώς ανώτεροι επέβαλλαν από νωρίς τον ρυθμό τους και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες αλλά στο τέλος πάντα κάτι έλειπε για να καταλήξει η μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Έτσι για 3 ο συνεχές παιχνίδι δεν υπάρχει νικητής και οι φιλοξενούμενοι φεύγουν με τον βαθμό της ισοπαλίας.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία δημιουργήθηκε στο 16 ο λεπτό όταν μετά από σέντρα του Πόι, ο Παππάς δεν κατάφερε να πλασάρει τον Αναστασόπουλο από κοντά και στην συνέχεια οι αμυντικοί του Αστέρα απομάκρυναν τη μπάλα. Στο 33 το δυνατό σουτ του Παππά πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αστέρα. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους χάθηκε από τον Γκρζέλακ όταν ο Πολωνός από τα δεξιά ξέφυγε από το μαρκάρισμα των αμυντικών επιχείρησε το σουτ αλλά ο Φυντανίδης με κεφαλιά έδιωξε λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η SKODA ΞΑΝΘΗ ήταν αυτή που πίεσε αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει με την ίδια ευκολία τις φάσεις του πρώτου ημιχρόνου. Η μεγαλύτερη στιγμή πάντως ήταν και πάλι υπέρ των γηπεδούχων όταν στο 79ο λεπτό ο Παππάς από τα αριστερά έφτασε απέναντι από τον Αναστασόπουλο αλλά το σουτ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Παπαδημητρίου (46 Φλίσκας), Κωστούλας, Βάλλας, Ζουέλα, Ταιντέρ (78 Ντοριβάλ), Πόι, Φεριέρ, Γκρζέλακ, Αγκάλι (63 Σουάνης), Παππάς
Αστέρας Τρίπολης: Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Ψωμάς, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Εστέβες, Καρντόσο (80 Λαδάκης), Νταμόντε (65 Μπαστία), Φλάβιο, Φιλομένο, Καούνος (60 Φελίσιο)
«Να μας βοηθήσει και η τύχη»
Η «λευκή» ισοπαλία της Ξάνθης με τον Αστέρα Τρίπολης προβλημάτισε τον Γιώργο Παράσχο, που είδε την ομάδα του να μένει για 12 ο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος χωρίς νίκη. Από την άλλη πλευρά ο Νίκος Κωστένογλου ήταν ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα.
«Ήταν μια επανάληψη των προηγούμενων παιχνιδιών. Καμία ομάδα δεν έπαιξε τόσο αμυντικά με όλους τους παίκτες πίσω. Ωστόσο δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις και στα δύο ημίχρονα για να βάλουμε γκολ. Δυστυχώς αυτό το πολυπόθητο γκολ δεν μπορεί να έρθει και παραμένουμε στην ίδια βαθμολογική θέση εδώ και καιρό», τόνισε ο Γιώργος Παράσχος και σχολίασε τη στάση του κόσμου για τον Αγκάλι: «Δυστυχώς ο κόσμος τον έχει πάρει τον Αγκάλι πολύ στραβά και αυτό είναι κάτι που δεν το αξίζει. Δυστυχώς αυτός τα καταλαβαίνει όλα αυτά και τον επηρεάζουν, αν και είναι πολύ έμπειρος. Το συζητήσαμε αυτό και στο ημίχρονο».
Στη συνέχεια ζήτησε λίγη τύχη: «Έχουμε 10 ματς που δεν μπορούμε να κερδίσουμε, αλλά μπορεί στα τελευταία παιχνίδια η κατάσταση να αλλάξει. Να μας βοηθήσει και λίγο η τύχη ρε παιδιά, εκεί που είναι η μπάλα να πάει στο δοκάρι να μπει μέσα».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Κωστένογλου σχολίασε: «Πήραμε ένα σημαντικό βαθμό σε μια πολύ δύσκολη έδρα. Η Ξάνθη ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, αλλά σημαντικό όταν δεν είσαι σε καλή μέρα να παίρνεις θετικό αποτέλεσμα».
Πάντως, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, ήταν επικριτικός για τους παίκτες: «Στο ποδόσφαιρο πρέπει να έχεις παίκτες winners, αλλά εμάς οι δικοί μας παρουσιάζουν συμπλέγματα loosers. Είναι μια επιδημία που θα περάσει σύντομα, ελπίζω από το επόμενο παιχνίδι. Το παιχνίδι παίζεται με 11 εναντίον 11, δεν είναι 5Χ5. Οταν μπαίνεις στην περιοχή δεν πρέπει να κάνεις 50 μπαλιές, αλλά να σουτάρεις. Οι παίκτες πρέπει να το βλέπουν το τέρμα όπως είναι και όχι ως κλειδαρότρυπα».
Διπλό «μπαμ» στο φινάλε
Δυναμικό τελείωμα της Skoda Ξάνθης στο μεταγραφικό παζάρι. Οι ακρίτες απέκτησαν δυο ποδοσφαιριστές. Ο λόγος για τον 30χρονο Τσέχο μέσο Τόμας Αμπραχαμ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Ντενιζλισπόρ και υπέγραψε συμβόλαιο για 1,5 χρόνο, και τον 31χρονο πανύψηλο (1.99) Τσέχο επιθετικό Λίμπορ Ντόσεκ, ο οποίος αγωνιζόταν στη Σπάρτα Πράγας από το καλοκαίρι του 2005 και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.
Ο πρώτος αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ, διακρίνεται για την δύναμη του και την πολύ καλή τεχνική του κατάρτιση. Είχε 15 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα, χωρίς να έχει σκοράρει. Ο δεύτερος είναι ο ορισμός του παίκτη «κολώνα» στην επίθεση. Από το 2005 μέχρι σήμερα είχε 68 συμμετοχές με την Σπάρτα Πράγας και 27 τέρματα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχει και τρεις συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του στους Ολυμπιακούς του 2000.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας της Θράκης: «Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους ποδοσφαιριστές THOMAS ABRAHAM και LIBOR DOSEK. Ο πρώτος υπέγραψε για 1,5 χρόνο ενώ ο δεύτερος μέχρι το τέλος της σαιζόν 2008- 2009».
Επιβεβαιώνει τις συζητήσεις με Λoτζ
Το ενδιαφέρον της Βίτζεβ Λοτζ για την απόκτησή του επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στο gazzetta.pl ο Ράφαλ Γκρζέλακ. Ο μέσος της Ξάνθης παραδέχθηκε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Μαρκ Ζούμπεμ, προκειμένου να επιστρέψει είτε τώρα είτε το καλοκαίρι στην Πολωνία. Βέβαια υπογράμμισε ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο από τους ακρίτες και πρέπει ουσιαστικά να τα βρουν οι Πολωνοί με την Ξάνθη. Πάντως, όπως εξήγησε, αυτό δεν είναι δύσκολο υποστηρίζοντας ότι η Skoda στηρίζεται στην προώθηση και πώληση παικτών, αναφέροντας μάλιστα το παράδειγμα του Μάλαρζ και της μεταγραφής του στον Παναθηναϊκό.
Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα που έχει προκύψει με την μπλε κάρτα του Χιμένες έχει να κάνει με το γεγονός ότι ο παίκτης έχει καταθέσει προσφυγή στην πρώην ομάδα του, Τολούκα, η οποία με τη σειρά της έχει προσφύγει στο Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο.

Σχετικά Άρθρα