Γενική

Ένα παραμύθι και μία απάντηση

Γράφει ο Ζήσης Κατσαρίκας

Και ξαφνικά ο καημένος ο εμποράκος ξύπνησε κατατρομαγμένος μέσα στη νύχτα και μούσκεμα στον ιδρώτα βλέποντας να βγάζουν σε πλειστηριασμό υπαρχοντά του και πάνω στο κεφάλι του τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ και άλλους εφιαλτικούς γίγαντες, να προσπαθούν να του σφίξουν τον λαιμό για να τον στραγκαλίσουν και φώναξε: «ξυπνάτε μωρέ» θέλοντας έτσι, ίσως απλά να επιβεβαιώσει ο ίδιος ότι ήταν ζωντανός και ότι όλα αυτά που έβλεπε ήταν ένα κακό όνειρο……σκέφθηκε τότε πως είναι δυνατόν να του το κάνουν αυτό αφού αυτός δήλωνε ότι υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζόμενων και αγωνιούσε για τους άλλους συναδέλφους εμπόρους;….σαν ξύπνησε όμως έσπευσε να βρει κάποιους να κατηγορήσει γιατί σίγουρα κάποιος άλλος θα έφταιγε……..
(λυπάμαι πολύ αν το παραμυθάκι αγγίζει κάποιους).
1.Προφανώς είμαι ευχαριστημένος που μου αναγνωρίζετε ότι είμαι αυτόφωτος και όχι ετερόφωτος, λυπούμαι όμως ότι δεν μπορώ να πω το ίδιο και για κάποιους άλλους.
Λυπούμαι επίσης που υποβαθμίζονται τόσοι συνάδελφοι βιοτέχνες λέγοντας πως στις εκλογές ψήφιζαν κατ εντολή υπουργού, διότι κάποιοι κύριοι ούτε αυτόφωτοι είναι καθώς δεν εκπέμπουν δικό τους φως αλλά ούτε και εξελέγησαν με σταυρό, ελέω συναδέλφων εξελέγησαν καθώς αυτοί έδωσαν τον αγώνα τους και άλλοι καρπωθήκαν τις ψήφους των.
2.Οταν «ξυπνήσουν» θα δούνε ότι το επιμελητήριο για την αντιμετώπιση της κρίσης στην οικονομία έκανε ερήμην τους τα εξής:
α. Συμμετείχε στην σύσκεψη φορέων με συγκεκριμένες προτάσεις και τις υποστήριξε στα αρμόδια υπουργεία με την παρουσία του. Οι οποίες προτάσεις στην πλειοψηφία τους υιοθετήθηκαν (Κάποιες από αυτές ήταν και η αρχική τροποποίηση της λειτουργίας του ΤΕΜΠΕ, η τροποποίηση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ, άτοκα δάνεια στους μικροεπαγγελματίες και βιοτέχνες, καθώς και η ρύθμιση των οφειλών των δανειοληπτών).
β. Κάναμε ως Επιμελητήριο δημόσια καταγγελία για την λειτουργία των τραπεζών σχετικά με το ΤΕΜΠΕ, επισημαίνοντας στα μέλη μας να επιλέγουν εκείνες τις τράπεζες που εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα μας.
γ. Κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης για την τροποποίηση του ΤΕΜΠΕ προς όφελος όλων των επαγγελματιών και από την ενημέρωση που έχουμε έχουν ληφθεί υπ όψιν και όλα αυτά ενώ ορισμένοι κύριοι εκτός από το να μας φέρνουν προτάσεις άλλων (του επιμελητηρίου της Δράμας ως δικές τους ας πούμε ακόμα και την σημερινή διαφήμιση συγκεκριμένης τράπεζας τίποτα άλλο δεν έκαναν αυτή την περίοδο).
Βέβαια θα μου πείτε ότι αυτοί νοιάζονται περισσότερο να δημοσιοποιούν κάτι στην ΕΡΑ Καβάλας, στην ΕΡΑ Κομοτηνής κ.τ.λ.(ασφαλώς όχι για να ενημερωθούν οι συνάδελφοι μας αλλά για να κάνουν την προσωπική αυτοπροβολή τους}παρά να έρχονται στον φυσικό τους χώρο καταθέτοντας προτάσεις.

Σχετικά Άρθρα