Γενική

Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμα και με διώξεις

Ανοιχτή επιστολή Νίκου Παπαβασιλείου για την δίκη περί παρακώλυσης συγκοινωνίας

Στις 23 Γενάρη 2009 το τριμελές πλημμελειοδικείο της Αθήνας δίκασε εμένα και δύο συναδέλφους μου, τον Μιχάλη Τζελέπη πρόεδρο της ΟΣΕΓΟ και τον Γιώργο Αλμπανίδη πρόεδρο τότε του Σωματείου εργαζομένων της Ροδόπης.
Παρακώλυση των συγκοινωνιών. Ήταν το 2003 όταν οι εργαζόμενοι των συνεταιριστικών εργοστασίων της Ξάνθης διέσχισαν όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν στην ΑΤΕ στην Αθήνα την αγωνία τους για το μεροκάματο και την Θράκη.
Δύσκολη η αποστολή της Δικαιοσύνης. Να μπορέσει να ξεφύγει από την σημερινή συγκυρία και να μπορέσει να ξεχωρίσει τους τότε συνδικαλιστικούς αγώνες από την καθημερινή πλέον ταλαιπωρία των Αθηναίων από τις διαδηλώσεις. Να συνειδητοποιήσει ότι η μετάβαση μας στην Αθήνα από την Ξάνθη δεν έγινε απλά για να κλείσουμε τους δρόμους.
Χαίρομαι που ο εισαγγελέας της έδρας το κατόρθωσε και πρότεινε την αθώωση μας. Χαίρομαι που οι δικαστές ομόφωνα συμφώνησαν μαζί του και μας αθώωσαν πανηγυρικά.
Παρόλη την μακριά και επίπονη διαδικασία λέω ότι άξιζε τον κόπο. Οι ποινικές διώξεις δεν κάμπτουν την αγωνιστική μας διάθεση. Στο τέλος οι δίκαιοι αγώνες δικαιώνονται.
Λυπάμαι μόνο που η ταλαιπωρία μας δεν φαίνεται να έσωσε την συνεταιριστική μορφή των εργοστασίων μας.
Ο αγώνας συνεχίζεται ακόμη και με διώξεις.

Νικόλαος Παπαβασιλείου
Πρώην Πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα