Γενική

Επίσκεψη αντιπροσωπείας των αγροτών του Νομού στον Νομάρχη Ξάνθης

Αντιπροσωπεία αγροτών του Νομού επισκέφθηκε την περασμένη Παρασκευή τον Νομάρχη Ξάνθης κ. Γιώργο Παυλίδη για να εκθέσει τα προβλήματα, που αποτελούν τις αιτίες των κινητοποιήσεών τους. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Ζητήθηκε από τον Νομάρχη η στήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους.
Σχετικά ο Νομάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης δήλωσε: «Είναι αλήθεια ότι το αγροτικό εισόδημα χρειάζεται δυναμική υποστήριξη, μέσα σε μια άσχημη οικονομική συγκυρία. Οι αγρότες, ραχοκοκαλιά της πρωτογενούς παραγωγής μας, αποτελούν πυλώνα της τοπικής οικονομίας, γι αυτό επί χρόνια παλέψαμε δίπλα τους για βελτιώσουμε τις υποδομές και την κατάσταση στην ύπαιθρο του Νομού. Στηρίζουμε τα αιτήματα τους και ζητάμε να ικανοποιηθούν στο μέγιστο βαθμό, στην συγκυρία που διανύουμε.
Λυπάμαι, όμως, γιατί ο- κατά τα λοιπά λαλίστατος- κ. Κουβέλης, γνωστός του οικολογικού χώρου, κουβέντα δεν έκανε προχθές στην Ξάνθη για την επερχόμενη καταστροφή του κάμπου μας από την ερημοποίηση και την υφαλμύρωση, ούτε για το εγχείρημα των «αδελφών» οικολογικών οργανώσεων, να ανατρέψουν το «έργο γιατρειά», της μεταφοράς νερού από τον Νέστο για την αντικατάσταση των γεωτρήσεων. Εμείς θα αγωνισθούμε για το περιβάλλον του τόπου μας, την σωτηρία της πεδιάδας μας και για τους αγρότες μας».

Σχετικά Άρθρα