Γενική

Αναγνώριση για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης

Ο Σαχπαζίδης στο Πρωτάθλημα της Θεσσαλονίκης

Το όνειρο έγινε τελικά πραγματικότητα και για την φετινή χρονιά για τον ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης και τον αθλητή Γιώργο Σαχπαζίδης. Ο νεαρός κατάφερε τελικά να νικήσει και να πιστοποιήσει την αγωνιστική του συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης.
Την προηγούμενη εβδομάδα ο κολυμβητής του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, συμμετείχε σε ημερίδα ορίων πρόκρισης στην Κομοτηνή, όπου και «έπιασε» την επίδοση που τον στέλνει στα μεγάλα αγωνιστικά σαλόνια της κατηγορίας Παίδων στην οποία και ανήκει. Ο Σαχπαζίδης κατάφερε να ξεπεράσει τα όρια πρόκρισης στα 50 και 100 πεταλούδα, ενώ το επόμενο Σάββατο 31/01 στην Κομοτηνή, διεκδικεί δύο ακόμη θέσεις στο πρωτάθλημα, αυτή τη φορά στα 200 πεταλούδα και 200 μικτή ατομική.
Η χαρά και ικανοποίηση είναι έκδηλη στις τάξεις του συλλόγου, τόσο στη διοίκηση όσο και στους μικρούς αθλητές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ, για τους οποίους πλέον ο Γιώργος Σαχπαζίδης αποτελεί πρότυπο προς μίμηση!!
Άλλωστε αυτή είναι και η ουσιαστική απόσβεση των αγωνιστικών επιτευγμάτων μεγαλυτέρων αθλητών.
Ο πρόεδρος του συλλόγου Γ. Κόκκινος δήλωσε για το θέμα :
«Η διοίκηση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη όταν οι αγωνιστικές προσπάθειες προπονητών και κολυμβητών καταλήγουν σε θετικά αποτελέσματα. Πέρα από την καλλιέργεια και διάδοση της κολύμβησης ως άθλημα, προσπαθούμε να πετυχαίνουμε και στους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας τόσο στην αγωνιστική όσο και στην προαγωνιστική κατηγορία. Ένα μεγάλο μπράβο για την 2 η ετήσια αγωνιστική παρουσία του αθλητή μας Γιώργου Σαχπαζίδη στο πρωτάθλημα Κολύμβησης»!
Να υπενθυμίσουμε ότι το χειμερινό πρωτάθλημα αγωνιστικών κατηγοριών διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη για τους συλλόγους της Β. Ελλάδας στις 13,14 και 15 Φεβρουαρίου, στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο της συμπρωτεύουσας, ενώ το αντίστοιχο θερινό γίνεται στην Αθήνα στα μέσα Ιουλίου.
Τέλος να αναφέρουμε ότι είναι η 2 η συνεχή χρονιά που ο συγκεκριμένος αθλητής και ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης, πιάνει τα όρια πρόκρισης για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης, δίνοντας στην Ξανθιώτικη κολύμβηση κύρος και αναγνώριση, ενώ παράλληλα πιστοποιεί έμπρακτα το ενδιαφέρον της ομάδας για διακρίσεις και στόχους σε όλες τις κατηγορίες.
Μια όμορφη εκδήλωση στην Ξάνθη με 28 κολυμβητές του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ!
Στην Ξάνθη πραγματοποιείται το Σάββατο 24/01 η ημερίδα κατάταξης προαγωνιστικών κατηγοριών ΑΜΘ. Πρόκειται για μη αγωνιστική εκδήλωση, καθώς δεν υπάρχει ανάδειξη νικητών ή οποιουδήποτε είδους απονομή. Η εκδήλωση γίνεται κάθε χρόνο και είναι θεσμοθετημένη- τακτική αγωνιστική υποχρέωση της κολυμβητικής περιφέρειας ΑΜΘ και κατ΄ επέκταση της ΚΟΕ.
Παρότι όμως η διοργάνωση είναι αγωνιστικά δρομολογημένη στο πρόγραμμα της ΚΟΕ και διεξάγεται υποχρεωτικά κάθε χρόνο, ο δήμος Ξάνθης συμμετέχει οικονομικά ( ! ) στην πραγματοποίησή της, γεγονός που συμβαίνει πρώτη φορά Πανελλήνια σε αγωνιστική- τακτική υποχρέωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.
Επίσης παράδοξο ακούγεται ότι παρόλη την πρωτόγνωρη οικονομική συμμετοχή- συμπαράσταση του δήμου Ξάνθης, οι αθλητές που θα πάρουν μέρος στην εκδήλωση θα πρέπει να πληρώσουν αντίτιμο συμμετοχής ( !!! ), οπότε εύλογα ακούγεται από γονείς το ερώτημα αν θα έπρεπε η οικονομική συμπαράσταση του δήμου Ξάνθης να δοθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου η ύπαρξη φαινομένων τύπου «πληρωμένης αγωνιστικής παρουσίας» θα πρέπει να αποφεύγεται γενικά στον αθλητισμό.
Να επισημάνουμε ακόμη μια φορά ότι στην εκδήλωση συμμετέχουν προαιρετικά οι αθλητές που θέλουν να έχουν μια επίσημα καταγεγραμμένη χρονομέτρηση, προκειμένου να τοποθετούνται σε «καλές σειρές» σε μεταγενέστερους κολυμβητικούς αγώνες. Επίσης η προσπάθεια εικονικής εμπλοκής- με οποιοδήποτε τρόπο- ομάδων και συλλόγων της περιφέρειας σε διοργανωτικές διαδικασίες, είναι ( και καλώς γίνεται ) κάτι που αποφεύγεται και απαγορεύεται, καθώς ουσιαστικά θα «καπέλωνε» την οποιαδήποτε θεσμοθετημένη αγωνιστική εκδήλωση- ενταγμένη στο αγωνιστικό καλεντάρι και την ίδια την Ομοσπονδία. Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ Ξάνθης στηρίζει και συμμετέχει στην εκδήλωση του Σαββάτου και παρόλη την προαιρετική παρουσία αθλητών «κατεβάζει» 28 αθλητές ( !! ) Προαγωνιστικής κατηγορίας.
Πιο συγκεκριμένα συμμετέχουν οι :
Αγόρια
10 ετών
ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΜΑΝΘΟΣ
ΓΙΩΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΧΑΤΖΗΜΕΜΙΣ ΧΑΣΑΝ
ΒΑΓΙΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΝΙΚΟΣ
ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ
11 ετών
ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΣ ΜΑΡΙΟΣ
ΣΙΑΚΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΒΑΡΣΑΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΖΑΡΡΑΣ ΑΛΕΞΗΣ
ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΣΙΝΑΣ ΦΑΝΗΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΒΑΛΣΑΜΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
12 ετών
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΣΕΠΕΤΖΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΗΛΙΑΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΕΤΚΙΔΗΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
ΒΕΛΗ ΟΓΛΟΥ ΟΖΑΙ
ΚΑΡΒΑΡΓΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ
11 ετών
ΦΟΥΡΛΑΚΙΔΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ ΡΑΝΙΑ
ΤΣΑΚΙΡΗ ΒΕΡΑ
12 ετών
ΠΑΣΙΝΗ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΡΕΛΤΖΙΔΟΥ ΧΡΥΣΑ
ΝΤΑΙΛΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να επιδιώκονται και να γίνονται στην Ξάνθη και στο ανακαινισμένο και όμορφο κολυμβητήριο της πόλης μας, κολυμβητικές διοργανώσεις (- κάθε είδους- ), οι οποίες διαφημίζουν και προσφέρουν θετικά στοιχεία σε όλους όσους συμμετέχουν, αλλά και στο φίλαθλο κοινό της πόλης. Οι δε τοπική αυτοδιοίκηση ( Δήμος- Νομαρχία ) φυσικά και είναι θεμιτό να στηρίζει και να διαφημίζει αυτές τις εκδηλώσεις, αλλά και να αποδίδει σε αυτές την πραγματική τους διάσταση.
Κάτι ανάλογο ελπίζουμε να πράξει και στην μεγαλύτερη κολυμβητική διοργάνωση της Βορείου Ελλάδας, που γίνεται για 4 η συνεχή χρονιά στην πόλη μας στις κατηγορίες προαγωνιστική- φυτωρίου, που δεν είναι άλλη από τα Ε΄ ΞΑΝΘΕΙΑ 2009. Εξάλλου πως θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια κολυμβητική εκδήλωση που συγκεντρώνει κάθε χρόνο 15 συλλόγους από όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.
Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχουν ( με τις επίσημες ευλογίες των υπευθύνων ) 2 μέτρα και 2 σταθμά στην αντιμετώπιση του αθλητισμού. Και αυτό είναι πολύ κακό για να καταγραφεί στην Ξανθιώτικη ιστορία του αθλητισμού!

Λεζάντα: Ο πρόεδρος Γ. Κόκκινος και ο Γιώργος Σαχπαζίδης του ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ Ξάνθης

Σχετικά Άρθρα