Γενική

Παράπονα και καταγγελίες από την Λαϊκή Συσπείρωση

Κατηγορούν τον Τσολακίδη για τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη

Στα πλαίσια της ενημέρωσης των κατοίκων του δήμου Αβδήρων, η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τα εξής: Στις 23/10/2012  συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αβδήρων και ένα από τα θέματα ήταν «αναπροσαρμογή τελών καθαριότητας και φωτισμού». Μετά από την εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών και της παρουσίασης υπολογιστικών στοιχείων βάσει του προηγούμενου δωδεκάμηνου, κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. αποφάσισε την αύξηση των ανταποδοτικών τελών από τις 01/01/2013: Από 1,15 € για τις κατοικίες διαμορφώνεται στο 1,40 € το τ.μ. Από 1,50€ για τους επαγγελματικούς χώρους στα 2,00 € το τ.μ.
Με τα νέα δεδομένα καταμέτρησης των γεωμετρικών και γεωγραφικών δεδομένων, σύμφωνα με τη διοίκηση του δήμου, προέκυψε αύξηση τετραγωνικών μέτρων οικιών, καταστημάτων, βιομηχανιών κ.λ.π. κατά 268.996 τ.μ., που σημαίνει και αύξηση εσόδων μέσω των τελών φωτισμού και καθαριότητας. Ενώ τα έσοδα πρόκειται να αυξηθούν, ο αντιδήμαρχος οικονομικών ισχυρίζεται πως τα ανταποδοτικά τέλη δεν επαρκούν για τις υπηρεσίες φωτισμού και καθαριότητας. Η απόφαση αυτή προσθέτει κι άλλα βάρη σε πολλούς εργαζόμενους, άνεργους, μικρούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και συνταξιούχους του δήμου μας, που ήδη δυσκολεύονται να πληρώσουν ακόμη και το λογαριασμό του ρεύματος, ενώ αρκετές οικογένειες ζουν χωρίς ρεύμα.

Σε μια περίοδο που ο λαός μας δέχεται την ανελέητη επίθεση από την συγκυβέρνηση και την ΕΕ προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου, με μειώσεις μισθών και συντάξεων, με ανεργία και ακρίβεια στα ύψη, με τη φορολογία να στραγγαλίζει όλο και περισσότερο την λαϊκή οικογένεια,  έρχεται και οι πλειοψηφία του δήμου Αβδήρων να εναρμονιστεί με αυτή την αντιλαϊκή πολιτική, αγνοώντας τα κομμένα ρεύματα, τις οικογένειες χωρίς ούτε έναν εργαζόμενο. Γίνεται το μακρύ χέρι της συγκυβέρνησης ονομάζοντας «οικονομική αυτοτέλεια» την υποχρηματοδότηση των δήμων και «ανάπτυξη» την έμμεση φορολογία.

Ο επικεφαλής – δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης»- Νεοφυτίδης Δημήτριος, όχι μόνο καταψήφισε την πρόταση αυτή, αλλά πρότεινε να γίνει μείωση των δημοτικών τελών, μείωση της δαπάνης συμμετοχής στο Σύνδεσμο και να γίνει αύξηση των δημοτικών τελών στις μεγάλες επιχειρήσεις που βρίσκονται στην επικράτεια του δήμου Αβδήρων όπως είναι: Venus, Πλαστικά, Μαϊ Τεξ, Εμπορικό- Flamingo κα. Επίσης πρότεινε την κατάργηση τελών σε όσους είναι άνεργοι και σε όσους βρίσκονται στο όριο της φτώχειας.

Μόνο με την παρουσία και την ενεργή μας συμμετοχή στις Λαϊκές Επιτροπές του Δήμου Αβδήρων, μπορούμε και πρέπει να ξαναφέρουμε προς συζήτηση το θέμα της αναπροσαρμογής των τελών στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ακυρώσουμε στην πράξη την απόφαση αυτή. Όλοι εμείς πληρώνουμε φόρους στο κρατικό προϋπολογισμό και πρέπει να απαιτήσουμε την ικανοποίηση όλων των αναγκών μας για δρόμους, ύδρευση, καθαριότητα, δωρεάν παιδεία, υγεία, πολιτισμό, αθλητισμό, είτε αυτά είναι αρμοδιότητα της πολιτείας, είτε είναι της τοπικής διοίκησης.

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Αβδήρων. Τηλ:.6972080155, 6981475643(whatsup), 6976665778

Σχετικά Άρθρα