Παλιά Πόλη Τελευταία Νέα

Η ΦΕΞ αποχαιρετά το καλοκαίρι «TAΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ … ΜΕ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΒΒΑΔΙΑ»

kabbadias-thumb-largeqw - Αντίγραφο (3) Kabbadias images (1)e - Αντίγραφο - Αντίγραφο

Δευτέρα 25 Αυγούστου & ώρα 21.30 στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ. Το Θεατρικό Αναλόγιο του Θ. Οικονομίδη και Α. Ζαγοριανού, μετά τα Λόγια της Πλώρης του Α. Καρκαβίτσα επιχειρεί την γνωριμία με έναν ακόμα μεγάλο Έλληνα… τον ποιητή της θάλασσας Νίκο Καββαδία. Η βάση της παράστασης είναι η λιτή παρουσίαση κομματιών της ζωής του ποιητή: περιστατικά που τον σημάδεψαν, ταξίδια και έρωτες που τον ενέπνευσαν, πρόσωπα που τον επηρέασαν, παιδικά και εφηβικά χρόνια.

Όλα αυτά συνθέτονται και παρουσιάζονται επί σκηνής μαζί με κλασσικά μελοποιημένα ποιήματά του από τρείς φωνές και δυό κιθάρες, με την απαγγελία ποιημάτων που δεν έχουν μελοποιηθεί και τέλος- ίσως το πιο ενδιαφέρον στοιχείο της παράστασης- με την τραγουδιστική ομιλία, την ανάδειξη δηλαδή της μουσικότητας των ποιημάτων του Καββαδία μέσα από την ένρυθμη εκφορά τους.

Μια παράσταση που αποτελεί ακόμα μια ευκαιρία μεταφοράς του θεατή σε ένα ταξίδι, συγκίνησης και κάθαρσης μέσα από την ποίηση και την μουσική. Συμμετέχουν: Βαγγέλης Αγγελίδης (τραγούδι), Άγγελος Ζαγοριανός (κιθάρα, τραγούδι, αφήγηση), Θοδωρής Οικονομίδης (αφήγηση- απαγγελία, τραγούδι, κιθάρα, κρουστά) Σύλληψη- Σκηνοθεσία: Θ. Οικονομίδης-Α. Ζαγοριανός. Είσοδος 5ευρώ με κρασί- οικονομική ενίσχυση του Μουσείου.

Σχετικά Άρθρα