Επιστολές Τελευταία Νέα

Ανοιχτή επιστολή των Ιδιωτικών Ραδιοφώνων της ΑΜΘ προς τον Αλέξη Τσίπρα για την ΑΕΠΙ

 

Ανοιχτή Επιστολή στον Πρωθυπουργό για την ΑΕΠΙ, σε απάντηση της αντίστοιχης Ανοιχτής Επιστολής των 100 και πλέον δημιουργών που ζητούν την επαναφορά της στη ζωή.

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

μια που τελευταία απευθύνονται στο πρόσωπό σας όλοι όσοι ζητούν λύση σύμφωνη με τα συμφέροντα της ΑΕΠΙ, ας απευθυνθούμε κι εμείς για να έχετε ολοκληρωμένη άποψη.

Αλλά πρώτα επιτρέψτε μας να συστηθούμε.

Μαζί με τους συναδέλφους από τα αντίστοιχα Σωματεία της Κρήτης, της Ηπείρου, της Πελοποννήσου και της υπόλοιπης χώρας, είμαστε οι ιδιοκτήτες των ραδιοσταθμών που διαδίδουν το έργο των «100 δημιουργών» από τους Οθωνούς και το Ορμένιο μέχρι τη Γαύδο. Που δεν αμφισβητήσαμε ποτέ το δικαίωμά τους στη δίκαιη και εύλογη αμοιβή – το αντίθετο: επί 20 σχεδόν χρόνια καταβάλλαμε ό,τι μας ζητούσε η ΑΕΠΙ στο ακέραιο. Που στηρίζουμε το έργο της ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – ΕΜΣΕ, αλλά θα στηρίξουμε με σθένος και κάθε άλλη προσπάθεια για τη δημιουργία Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης που ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ. Που ήρθαμε σε σύγκρουση με την ΑΕΠΙ για πρώτη φορά το 2013 όταν κάναμε το «ατόπημα» να ζητήσουμε την πληρωμή των οφειλών μας σε δόσεις. Που, στην απεγνωσμένη αυτή προσπάθειά μας να παραμείνουμε οικονομικώς εντάξει, είδαμε πολλούς από τους «100» να είναι στο πλευρό της ΑΕΠΙ και να ισχυρίζονται ότι θα «πεινάσουν» αν οι οφειλές μας στην ΑΕΠΙ ρυθμιστούν σε δόσεις. Και που έκτοτε κηρύξαμε τον πόλεμο στην ΑΕΠΙ μόνοι, αδύναμοι, αλλά ψυχωμένοι από το δίκιο που μας έπνιγε.

Από κείνη τη στιγμή, δεν αφήσαμε τίποτα που να είναι στις δυνατότητές μας και να μην το έχουμε κάνει: καταγγείλαμε την ΑΕΠΙ στην Επιτροπή Ανταγωνισμού (η οποία, δυστυχώς, τελεί εν υπνώσει). Έχουμε πρώτοι αναλύσει και αποστείλει στον Τύπο τα οικονομικά της στοιχεία, πολύ πριν τα αποκαλύψει ο έλεγχος της E&Y. Είμαστε εμείς που ανακαλύψαμε και δημοσιοποιήσαμε τη μεταφορά της έδρας της στην Κύπρο. Που αποστείλαμε σε κάθε αρμόδιο φορέα τις απόψεις μας για τους ισολογισμούς της, και στον Εισαγγελέα όλες τις αμαρτίες για τις οποίες βρήκαμε στοιχεία. Που παρεμβαίνουμε και θα παρεμβαίνουμε σε όλες τις δίκες με τις οποίες προσπαθεί παράνομα να επανεγγραφεί στο ΓΕΜΗ.

Για να το πούμε απλά, δεν υπάρχει μέρος στο οποίο προσπάθησε να κρυφτεί η ΑΕΠΙ και δε μας βρήκε μπροστά της.

Και βεβαίως, εμείς, κύριε Πρωθυπουργέ, δε χρωστάμε χάρες στην ΑΕΠΙ. Δεν έχουμε λάβει αδικαιολόγητα «έναντι» ή εκπτώσεις. Δεν είμαστε σε κανένα κατάστιχο της οικογένειας Ξανθόπουλου. Γι’ αυτό και στην προσπάθεια διάσωσής της με πλάγια μέσα βλέπουμε ολόκληρη την εικόνα και όχι αυτή που τεχνηέντως προσπαθεί να δημιουργηθεί, της εταιρίας που δήθεν θα εξυγιανθεί και θα γίνει υπόδειγμα ηθικής. Είμαστε κάθετα αντίθετοι σε κάθε αντισυνταγματική διάταξη που μόνο σκοπό έχει να την επαναφέρει στη ζωή, όπως αυτές για τις οποίες σας παροτρύνουν οι «100» – αλλά δε θα επεκταθούμε περαιτέρω για να μη δώσουμε επιχειρήματα στην ΑΕΠΙ.

Εμείς, κύριε Πρωθυπουργέ, φροντίζουμε τα του οίκου μας και δεν παρακαλούμε την Πολιτεία να κάνει τη δουλειά που οφείλουμε να κάνουμε οι ίδιοι. Δε ζητούμε να μας λυπηθείτε. Δε θέλουμε τη βοήθειά σας. Δεν επαιτούμε. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Απαιτούμε από την Υπουργό Πολιτισμού να κάνει δεκτή την από 20-2-2017 Αίτησή μας και να άρει αμελλητί την έγκριση λειτουργίας της ΑΕΠΙ. Αν δεν το πράξει, θα προσφύγουμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με σκοπό να ακυρώσουμε κάθε απόφαση που θα δίνει στην ΑΕΠΙ ανάσα ζωής – προσβάλλοντας, βεβαίως, και κάθε τυχόν σχετική διάταξη στο νέο νόμο.

Απαιτούμε την επαναφορά του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας στη νομιμότητα, που με πρόσφατη ανακοίνωσή του παροτρύνει τους χρήστες να συνεχίσουν να πληρώνουν την ΑΕΠΙ, ενώ θα έπρεπε να εκδώσει Οδηγία για το ακριβώς αντίθετο βάσει του υπ’ αριθ. πρωτ. 111021/21-10-2016 εγγράφου της Διεύθυνσης Εταιριών & ΓΕΜΗ του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης, αλλά και των κατηγοριών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Απαιτούμε από την Τράπεζα της Ελλάδος να ελέγξει τις Τράπεζες Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, Άλφα και Αττικής για τον πλημμελή έλεγχο στα νομιμοποιητικά στοιχεία της ΑΕΠΙ, που ακόμη και σήμερα φέρεται να έχει ενεργούς τραπεζικούς λογαριασμούς παρότι έχει διαγραφεί και από την Ελλάδα και από την Κύπρο.

Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους καλύπτουν την ΑΕΠΙ όλα αυτά τα χρόνια με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, όπως η αρμόδια διεύθυνση της Περιφέρειας Αττικής που παρέλειψε να κινήσει τη διαδικασία λύσης της ΑΕΠΙ σύμφωνα με το Ν. 2190/1920, παρότι επί σειρά ετών εμφάνιζε αρνητικά κεφάλαια και δε δημοσίευε ισολογισμούς.

Απαιτούμε την εφαρμογή του Συντάγματος, την εφαρμογή των νόμων, την απόδοση ευθυνών. Κι ας έχουμε απέναντί μας πολλούς από εκείνους που οφείλουν την ύπαρξή τους στο δικό μας υστέρημα. Κι ας αντιμετωπίζουμε πολλαπλές μηνύσεις από την ΑΕΠΙ με σκοπό να μας κλείσει το στόμα. Κι ας είμαστε στο στόχαστρο μιας επιχείρησης που αποδεικνύεται ισχυρότερη από τη Siemens και τις άλλες που απλώς λάδωναν, αλλά δεν ανεβοκατέβαζαν υπουργούς κατά το δοκούν. Κι ας έχουμε απειληθεί με ποικίλους τρόπους. Δε θα κάνουμε πίσω. Δεν κάναμε πίσω όταν ξεκινήσαμε μόνοι και οικονομικά εξαντλημένοι. Θα κάνουμε πίσω τώρα που αντέξαμε κι έχουμε φτάσει ως εδώ, και μάλιστα όταν δίπλα μας είναι πλέον επίσημα, όχι 100 ή 200, αλλά όλοι οι επαγγελματίες χρήστες μουσικής στην Ελλάδα;

Κύριε Πρωθυπουργέ, πριν 2 χρόνια η Κυβέρνησή σας ήταν εκείνη που έσπασε το απόστημα που λέγεται ΑΕΠΙ, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια απραξίας. Για κάποιον ακατανόητο λόγο, σήμερα ετοιμάζεται να της δώσει φιλί ζωής. Ελπίζουμε ειλικρινά πως δε θα επιτρέψετε στην Υπουργό Πολιτισμού να αδικήσει σε τέτοιο βαθμό το έργο σας.

Μετά τιμής,

Κωνσταντίνος Τσεσμετζής

Πρόεδρος Δ.Σ. της ΕΝ.Ι.Ρ.Σ. Μ.Θ.Ν.Α.

Σχετικά Άρθρα