Τελευταία Νέα

Συμμετοχή του Τμήματος του Ε.Ε.Σ. Ξάνθης στον εορτασμό της Ιεράς Μονής Αρχαγγελιώτισσας Ξάνθης

 

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Αρχαγγελιώτισσας Ξάνθης. Την παραμονή της εορτής, 14 Αυγούστου 2018, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθωρίου κ.κ. Παντελεήμονος, τελέσθηκε δέηση και λιτάνευση του Επιταφίου πέριξ της Ιεράς Μονής. Στη συνέχεια εψάλη Μέγας Εσπερινός, ενώ αργά το βράδυ, από τις 22:00 έως τη 01:00, τελέσθηκε Αγρυπνία.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Ξάνθης, για άλλη μία χρονιά, έλαβε μέρος στις παραπάνω εκδηλώσεις με τη συμμετοχή 20 Εθελοντών Σαμαρειτών, οι οποίοι βρίσκονταν σε διάφορα πόστα, σύμφωνα με το οργανόγραμμα που είχε δημιουργηθεί για τις ανάγκες της υγειονομικής κάλυψης έτοιμοι να ανταπεξέλθουν σε οποιοδήποτε περιστατικό, δεδομένου των χιλιάδων επισκεπτών που είχαν κατακλίσει την Ιερά Μονή. Συγκεκριμένα, στον προαύλιο χώρο της Μονής, από νωρίς το μεσημέρι είχε στηθεί Σταθμός Α΄ Βοηθειών, με τον κατάλληλο υγειονομικό και διασωστικό εξοπλισμό, στελεχωμένο από ομάδα εθελοντών Σαμαρειτών.

Επίσης, σε 2 σημεία, στις εισόδους του περιαστικού δάσους και σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, βρίσκονταν Εθελοντές Σαμαρείτες, με τα κατάλληλα μέσα, για την πυρασφάλεια της ευαίσθητης αυτής τοποθεσίας, έτοιμοι να ανταποκριθούν σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Τέλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων, στο κήρυγμά του ευχαρίστησε και συνεχάρη τους εθελοντές Σαμαρείτες που επέδειξαν για άλλη μία φορά, με σοβαρότητα και αφοσίωση, την πίστη στο καθήκον τους ενώ παράλληλα εξήρε το θεάρεστο έργο που επιτελεί το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Ξάνθης.

Σχετικά Άρθρα