slider Κόμματα Τελευταία Νέα

Νέα δημοσκόπηση: Σταθερό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερό προβάδισμα σχεδόν εννέα ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ  σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της MRB για λογαριασμό του Star.

Αναλυτικότερα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι ΝΔ 30,9%,  ΣΥΡΙΖΑ 22,1%, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 6,5%, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6%, ΚΚΕ 5,9%, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 2,6%, ΑΝΕΛ 1,5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 1,3%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%, ΠΟΤΑΜΙ 1%, Άλλο κόμμα 3,1%, Δεν αποφάσισα – Δεν απαντώ 14,4%, Λευκό – Άκυρο – Αποχή 3,6%

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με 48,8% στις απαντήσεις των πολιτών. Συγκεκριμένα, το 65,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ, έναντι του 16,4% που πιστεύει ότι θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ερώτημα “μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας”, το 35,8% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έναντι 26% που απαντά ο Αλέξης Τσίπρας. Υψηλό είναι όμως και το ποσοστό της απάντησης “κανένας”, που ανέρχεται στο 33,7%.

Οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ σε ποσοστό 44,5% και θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 21,8%. Την εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ οι ερωτώμενοι την αξιολόγησαν θετικά (μάλλον ή σίγουρα) σε ποσοστό 34,7%, ενώ το ποσοστό όσων την αξιολόγησαν αρνητικά (μάλλον ή σίγουρα) ανέρχεται στο 30,3%.

Σε ποσοστό 38,7% οι πολίτες απαντούν ότι ο κ. Μητσοτάκης είναι περισσότερο πειστικός στις προτάσεις του (μάλλον ή σίγουρα), έναντι 22,9% που πιστεύει το ίδιο (μάλλον ή σίγουρα) για τον κ. Τσίπρα.

Στο ερώτημα “ποιου η πολιτική πρόταση πιστεύετε ότι βοηθά τους οικονομικά και κοινωνικά αδύναμους”, το 31% των ερωτηθέντων απαντά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα), ενώ το 28,9% απαντά η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα).

Οι πολίτες απαντούν σε ποσοστό 42,4% ότι η πολιτική πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει περισσότερο τη μεσαία τάξη, έναντι ποσοστού 17,9% που πιστεύει ότι η πολιτική πρόταση του Αλέξη Τσίπρα (μάλλον ή σίγουρα) στηρίζει τη μεσαία τάξη.

Η σφυγμομέτρηση διενεργήθηκε το διάστημα 17 – 19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν τόσο οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού όσο και του προέδρου της ΝΔ στην 83η ΔΕΘ.

Σχετικά Άρθρα