slider Αθλητικά Τελευταία Νέα

Ένα μοναδικό video για τον πιο ξεχωριστό αγώνα δρόμου της χώρας, το WAVE running που ξεκίνησε από τα Άβδηρα! (video)

Οι διοργανωτές Ηλίας Γερμαντζίδης, Ραλού Βλαχοπούλου και ο Ξανθιώτης κινηματογραφιστής Γιώργος Κράλλης το πήγαν σε άλλο επίπεδο! Αυτοί οι νέοι έχουν φοβερές δυνατότητες, δουλεύουν σκληρά και έχουν βαλθεί να μετατρέψουν τον τόπο μας σε τουριστικό προορισμό. Δεν είναι η πρώτη φορά που μας εκπλήσσουν θετικά ή που αναφέρουμε τα ονόματά τους.

Ο Ηλίας υλοποιεί με την χαρτογραφική του εταιρία έργα που στοχεύουν στην ενίσχυση του πεζοπορικού τουρισμού. Δύο τέτοια έργα «τρέχει» στην περιοχή. Το ένα στη Ροδόπη, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το δεύτερο στην περιοχή των Αβδήρων, μια συνεργασία του ΕΒΕΕ Ξάνθης και του Δ.Αβδήρων.

Ο Γιώργος έχει δημιουργήσει καταπληκτικά video και animations για τον τόπο μας, μεταξύ άλλων ξεχωρίζει το “Ζωντανεύοντας τις αναμνήσεις” που προβλήθηκε στην ΕΡΤ3 και το “Xanthi Round & arround” , ένα video που παρουσιάζει την ευρύτερη περιοχή με έναν διαφορετικό τρόπο.

Είναι καιρός οι τοπικές αρχές να εκτιμήσουν ποιοι άνθρωποι στον τόπο μας έχουν όραμα και να συνεργαστούν μαζί τους για το κοινό καλό όλων.

Δείτε το Εκπληκτικό video από τον αγώνα WAVE running!

Το βίντεο αυτό προτείνω να το δουν καλά οι Δήμαρχοι της περιοχής ο Αντιπεριφερειάρχης κλπ και να αντιληφθούν ότι υπάρχει προσωπικό να κάνει “παπάδες” για να προωθήσει την Ξάνθη… αρκεί να τους θέλει κανείς δίπλα του…

Φυσικά δεν νομίζω ότι μπορεί να συγκριθεί με το τελευταίο βίντεο τουριστικής προβολής που παρήγαγες ο Δήμος Ξάνθης που πραγματικά απογοήτευσε όσους προσπάθησαν να το δουν…

 

Και μερικά πράγματα για τον αγώνα WAVE running

Μια δυναμική παρέα νέων διοργανώνει από το 2014, στην ακτογραμμή της Θράκης, τον παραθαλάσσιο αγώνα δρόμου WAVE running. Πρόκειται για έναν περιπετειώδη αγώνα πλάι στο κύμα που συναντά ρέματα γλυκού νερού και το αρχέγονο δάσος του Δέλτα Νέστου. Μια περιοχή γνωστή για το  φυσικό περιβάλλον και τα πολιτισμικά της στοιχεία, όπου απαντώνται σπάνια είδη πτηνών και ένας από  τους μεγαλύτερους πληθυσμούς τσακαλιών παγκοσμίως.

Στα Αρχαία Άβδηρα, γεννήθηκαν δυο σοφιστές που πέρασαν στην παγκόσμια ιστορία, ο Πρωταγόρας και ο Δημόκριτος. Η αφετηρία του αγώνα είναι και η αφετηρία της ατομικής θεωρίας!

Διοργανωτές και εθελοντές προχωρούν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και οι συμμετέχοντες  διαδίδουν το μήνυμα «τρέχουμε για καθαρές παραλίες».

Κάτω από το ολόγιομο φεγγάρι του Ιουλίου, στις 28 του μήνα, έτρεξαν 154 δρομείς στα 5, 10 και 28 χιλιόμετρα. Κάποιοι επέλεξαν να τρέξουν με γυμνό πόδι στην κατηγορία barefoot.

Παρόλο που ο αγώνας πραγματοποιείται σε αμμώδες τερέν ο ρυθμός είναι ιδιαίτερα γρήγορος αν σκεφτεί κανείς ότι στον μεγάλο αγώνα των 28 χιλιομέτρων ο πρώτος αθλητής, ο Νίκος Λαφτσίδης τερμάτισε σε 2 ώρες και 13 λεπτά. Το ρεκόρ κατέχει ο Καβαλιώτης Σπαρταθλητής Νίκος Σιδερίδης με χρόνο 2:07.

Το WAVE running στηρίζει o Δ. Αβδήρων, η έδρα της UNESCO «Διατήρηση παρόχθιων & δελταϊκών οικοσυστημάτων» και ο Ε.Ο.Τ. ως παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης που ενισχύει την τοπική οικονομία και την οικοτουριστική αξία της περιοχής.

Πάρτε μια δυνατή γεύση από όσα περιγράφουμε μέσα από το video που δημιούργησε η Polygnome για την φετινή διοργάνωση.

Cinematography & video editing: Polygnome (www.facebook.com/polygnome/)

Official site: www.waverunning.gr

FB page: www.facebook.com/WAVErunningRace/

Στοιχεία επικοινωνίας:

Ηλίας Γερμαντζίδης [email protected] T. 2541077766 | M. 6937061254

Ραλού Βλαχοπούλου  [email protected] T. 2541077766 | M. 6975706901

Ο Ηλίας Γερμαντζίδης είναι τοπογράφος μηχανικός και  ιδρυτής της χαρτογραφικής εταιρίας ROUTE maps  η οποία ασχολείται με τη δημιουργία χαρτών και την ανάπτυξη δικτύων μονοπατιών. Στόχος της εταιρίας είναι η ανάδειξη περιοχών της Ελλάδας στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης.

www.routemaps.gr

DCIM100MEDIADJI_0012.JPG

Σχετικά Άρθρα