Αθλητικά Τελευταία Νέα

Εκπαίδευση & βελτίωση οδικής ασφάλειας: ADVICE IN ADVANCE RIDING (A.A.R.) – Level A

Η δράση εκπαίδευσης και βελτίωσης οδικής ασφάλειας απευθύνεται σε κάθε μοτοσυκλετιστή, ο οποίος επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του. Στόχος της δράσης είναι να προσφέρει θεωρητική και εξατομικευμένη πρακτική εκπαίδευση σε όσους θέλουν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους. Περιλαμβάνει προσωπική αξιολόγηση του τρόπου που ο ενδιαφερόμενος ήδη οδηγεί, συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και προτάσεις για λύση. Μπορούν να ακολουθήσουν πρακτικές συμβουλές για την ανάπτυξη ενός διαφορετικού τρόπου οδήγησης – ενός τρόπου διαχείρισης του δρόμου με γνώμονα την ασφάλεια.

Κάθε μοτοσυκλετιστής, ο οποίος κατέχει ήδη ΑΔΕΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ Α ή ΜΟΤ/ΤΟΥ και επιθυμεί να βελτιώσει την ασφάλειά του στον καθημερινό δρόμο, μπορεί να απευθύνεται στον Παρατηρητή Εκπαίδευσης του Ινστιτούτου, ο οποίος βρίσκεται γεωγραφικά κοντύτερά του για να παρακολουθήσει την εκπαίδευση. Η εκπαίδευση διαρκεί 7 ώρες συνολικά (θεωρία 4 ώρες και πράξη 3 ώρες) και περιλαμβάνει βασικές γνώσεις που αφορούν τα χαρακτηριστικά του καλού αναβάτη, την ένδυση προστασίας του αναβάτη, το σήκωμα της μοτοσυκλέτας, τον τεχνικό έλεγχο της μοτοσυκλέτας και κυρίως το Σύστημα ελέγχου της μοτοσυκλέτας στην κυκλοφορία. Χορηγείται βεβαιωτικό εκπαίδευσης και έκθεση αξιολόγησης.

Κόστος: Η εκπαίδευση κοστίζει 145 ευρώ για κάθε αναβάτη. Εφόσον ο εκπαιδευόμενος ενταχθεί σε εκπαίδευση, η οποία έχει ανακοινωθεί, το κόστος περιορίζεται στα 50 ευρώ ανά άτομο. Προβλέπονται ειδικές τιμές για κάτοχους κάρτας ΜΟΤ.Ο.Ε. (20 ευρώ ανά άτομο) και για τα μέλη των λεσχών της ΜΟΤ.Ο.Ε.-A.MOT.O.E.* (30 ευρώ ανά άτομο), εφόσον ο ενδιαφερόμενος ενταχθεί σε τμήμα εκπαίδευσης, το οποίο η Λέσχη του Παρατηρητή Εκπαίδευσης θα έχει ανακοινώσει και αντιπροσωπεύει το κόστος ανάπτυξης και διατήρησης του προγράμματος.

Δεν προβλέπεται αμοιβή των Παρατηρητών Εκπαίδευσης, οι οποίοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά.

Η κατάθεση του ποσού πρέπει να γίνει στο Λογαριασμός Ινστιτούτου Εθνική Τράπεζα ΙΒΑΝ GR7801102010000020100230604. Τα τραπεζικά έξοδα βαρύνουν τον αιτούντα εκπαιδευόμενο. Εάν για γεωγραφικούς λόγους αυτό είναι δύσκολο, δηλαδή ο ενδιαφερόμενος μένει μακριά από τις πόλεις διαμονής των Mελών του Ινστιτούτου, τότε απευθύνεται ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στο Ινστιτούτο. Ιδιαίτερα, εάν ο ενδιαφερόμενος εκπροσωπεί φορέα ή ομάδα και ενδιαφέρεται η εκπαίδευση να οργανωθεί στη δική του πόλη, η επικοινωνία πρέπει να γίνει ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ με το Ινστιτούτο.

* τα μέλη των Λεσχών της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. αντιμετωπίζονται τιμολογιακά, όπως αυτά των Λεσχών της ΜΟΤ.Ο.Ε., αρκεί να επιδείξουν ισχύον αθλητικό δελτίο.

Δήλωσε το ενδιαφέρον σου για συμμετοχή,

συμπληρώνοντας την online φόρμα αίτησης.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfGI_lrC2xaHVHCJl70_sIxlbncesm-llGMQU8liA462QlEng/viewform

Σχετικά Άρθρα