slider Τελευταία Νέα

Εντυπωσίασε η χορωδία του Συλλόγου Ποντίων χορευτών Τραντέλλενες στο Μέγαρο μουσικής Θεσσαλονίκης | Δείτε video και φωτογραφίες

Επιμέλεια Μαίρη Δαληκριάδου

Με μεγάλη επιτυχία στέφτηκε  τo 10o Διεθνές  φεστιβάλ φιλαρμονικών  χορωδιών και  ορχηστρών  που  πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο μουσικής  Θεσσαλονίκης στις  2- 3  και 4 Νοεμβρίου. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού , Εσωτερικών , Τουρισμού και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  ,  με την συμμετοχή χορωδιών από πολλές  πόλεις της Ελλάδος. Η σκηνή του Μεγάρου Θεσσαλονίκης γέμισε με ηχοχρώματα που άφησαν ενθουσιασμένους τους θεατές  . Οι Παιδικές χορωδίες ,οι χορωδίες πολιτιστικών συλλόγων,συλλόγων γυναικών και  οι φιλαρμονικές που ανέβηκαν επί σκηνής κέρδισαν άξια το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Την Ξάνθη εκπροσώπησε επάξια η μεικτή χορωδία του Συλλόγου Ποντίων χορευτών Τραντέλλενες, που εμφανίστηκε στην σκηνή  ερμηνεύοντας τραγούδια του πόντου με την συνοδεία  του μαέστρου της Στέλιου Κολοβού , στην Λύρα τον Στάθη Χατζησάββα και στο νταούλι τον Γιώργο Γιαννακίδη. Μάλιστα ήταν η μοναδική χορωδία που ερμήνευσε τραγούδια του Πόντου.

Λίγα λόγια για την χορωδία:

Η Χορωδία  Τραντέλλενες , ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2017 και την στελεχώνουν άνδρες ,γυναίκες και μουσικοί που η οικογενειακή τους καταγωγή πηγάζουν από όλες τις περιοχές του Εύξεινου Πόντου .

Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα τραγουδιών .

Ο Στέλιος Κολοβός γεννήθηκε στην Γερμανία το 1974 και τώρα διαμένει στην Ξάνθη.

Είναι κάτοχος των πτυχίων αρμονίας-αντίστιξης-φυγής και βυζαντινής μουσικής.

Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια με πολλούς γνωστούς και καταξιωμένους μουσικούς

Από το 2003 είναι στην δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει διδάξει στα μουσικά σχολεία της Ξάνθης, Καβάλας και Κομοτηνής και σε πολλά σχολεία Α’και Β’/θμειας των νομών αυτών, όπου είχε αναλάβει και τις χορωδίες των σχολείων.

Σ.Ε.:Συγχαρητήρια στην χορωδία του συλλόγου ποντίων χορευτών Τραντέλλενες   και ιδιαίτερα στον μαέστρο Στέλιο Κολοβό για την οργάνωση της όλης προσπάθειας που ανέδειξε τη δουλειά που συντελείται στον σύλλογο αλλά και την προβολή της πόλη μας στο εξωτερικό.

Δείτε video:

 

Δείτε φωτογραφίες :

 

Σχετικά Άρθρα