Τελευταία Νέα Τοπικά νέα

(VIDEO) Δείτε το «κλάμα» της Όλγας Γεροβασίλη για την απόφαση του ΣτΕ για τις άδειες

Με νέο νόμο γα τις τηλεοπτικές άδειες θα «απαντήσει» η Κυβέρνηση στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ως αντισυνταγματικό τον Νόμο Παπά για τις τηλεοπτικές άδειες. Η συνεδρίαση του ΣτΕ ολοκληρώθηκε λιγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης και οι 14 από τους ανώτατους δικαστές που συμμετείχαν στην συνεδρίαση εκτίμησαν ότι ο Νόμος ειναι αντισυνταγματικός, έναντι 11 που εκτίμησαν πως όχι.

Άμεση ήταν η απάντηση της κυβέρνησης, η οποία ήρθε διά στόματος Όλγας Γεροβασίλη, η οποία εμφανώς ενοχλημένη είπε πως η Κυβέρνηση θα σεβαστεί μεν την απόφαση, ωστόσο αυτή η απόφαση θα κριθεί από τον ελληνικό λαό.

Σημείωσε ότι το ΣτΕ με την απόφασή του επαναφέρει την κατάσταση ανομίας των 27 ετών που επικρατούσε στο τηλεοπτικό τοπίο και είπε πως με αυτή την απόφαση στερούνται οικονομικών πόρων ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, καθώς τα χρήματα από τις 4 πωληθείσες άδειες του Νόμου Παπά θα διατίθεντο εκεί.

Η κα Γεροβασίλη είπε ακόμη πως η Κυβέρνηση θα επανέλθει στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών με νέο σχέδιο Νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, ωστόσο μέχρι να ισχυσει ο νέος Νόμος, όλα τα κανάλια θα πρέπει να αποκτήσουν άδεια προσωρινής λειτουργίας με βάση το Νόμο 4339/2010.

Μεταξύ άλλων, η απόφαση σημαίνει οτι η Κυβέρνηση πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που έχουν ήδη καταθέσει οι προσωρινοί υπερθεματιστές και φυσικά να μην εισπράξει τα υπόλοιπα.

Ολόκληρη η δήλωση της κας Γεροβάσιλη:

Σχετικά Άρθρα