Αθλητικά Τελευταία Νέα

Skoda Xanthi- Veria 2-2 και αυτό με δυσκολία

skoda veria

Παίζοντας με 10 παίκτες από το 30ό λεπτό λόγω αποβολής του Μπαξεβανίδη, η SKODA ΞΑΝΘΗ ανέτρεψε το 0-1 του Μπεν (36’) με τα τέρματα των Καπετάνου (37’) και Γούτα (56’) αλλά δεν κατάφερε παρά την προσπάθειά της να πάρει τους βαθμούς της νίκης. Η Βέροια ισοφάρισε στο 60’ με τον Καλτσά διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 σε μία αμφισβητούμενη φάση.

18η Αγωνιστική

Super League ΟΠΑΠ

Ώρα: 17:15

Ημερομηνία: 14-01-2015

Τοποθεσία: SKODA ΞΑΝΘΗ Arena

Η αποστολή

Alexandre Silva Cleyton, Beljić Nikola, Christian Obodo, Fernando Pereira Wallace, Lucero Adrián, Soltani Karim, Walter Fernández Balufo, Βασιλακάκης Θεόδωρος, Γούτας Δημήτρης, Ζαρόπουλος Μιχάλης, Καπετάνος Παντελής, Καρυπίδης Χρήστος, Κομεσίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Δημήτρης, Λισγάρας Χρήστος, Μπαξεβανίδης Δήμος, Ορφανίδης Πέτρος, Παπαστεριανός Μανώλης

Αρχική Ενδεκάδα

1. Κυριακίδης Δημήτρης

2. Μπαξεβανίδης Δήμος

3. Fernando Pereira Wallace

4. Γούτας Δημήτρης

5. Λισγάρας Χρήστος

6. Christian Obodo

7. Παπαστεριανός Μανώλης

8. Walter Fernández Balufo

9. Alexandre Silva Cleyton

10. Lucero Adrián

11. Καπετάνος Παντελής

Αναπληρωματικοί

Beljić Nikola

Soltani Karim

Βασιλακάκης Θεόδωρος

Ζαρόπουλος Μιχάλης

Καρυπίδης Χρήστος

Κομεσίδης Δημήτρης

Ορφανίδης Πέτρος

Περιγραφή αγώνα

Τρίτο διαδοχικό εντός έδρας παιχνίδι για την SKODA ΞΑΝΘΗ στο πρωτάθλημα, αυτό με τη Βέροια το απόγευμα της Τετάρτης. Στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του β’ γύρου του φετινού πρωταθλήματος οι δύο ομάδες με 25 και 26 βαθμούς αντίστοιχα στο βαθμολογικό πίνακα ζητούσαν τους βαθμούς της επιτυχίας για να αναρριχηθούν ψηλότερα στην σχετική λίστα. Η ξανθιώτικη ομάδα μετά την ισοπαλία με τον Πανθρακικό και την ήττα από τον Ολυμπιακό ήθελε να επιστρέψει στις επιτυχίες σημειώνοντας την πρώτη νίκη στο 2015, πάντα για τη Superleague. Για μία SKODA ΞΑΝΘΗ που στην έδρα της είχε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα ενώ η Βέροια μακριά από την Ημαθία είχε 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες.
Για την αναμέτρηση της 18ης αγωνιστικής ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε τον Κυριακίδη κάτω από τα δοκάρια, τους Γουάλας – Μπαξεβανίδη στα άκρα της άμυνας, τον Λισγάρα με τον Γούτα στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών, τους Παπαστεριανό – Ομπόντο στον άξονα και τους Λουσέρο, Κλέιτον, Βάλτερ σε πιο δημιουργικούς ρόλους με τον Καπετάνο στην κορυφή της επίθεσης.
Από την άλλη μεριά ο Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο επέλεξε τους Καντιμοίρη, Μπράβο, Βέρτζο, Μπατιόν, Καλτσά, Αμαραντίδη, Μπαργκάν, Παυλίδη, Μαλόν, Βεργώνη, Μπεν.
Η SKODA ΞΑΝΘΗ από το ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπάθησε να μπει δυνατά στον αγωνιστικό χώρο κι έχασε την πρώτη καλή στιγμή με τον Κλέιτον στο 5ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος αιφνιδιάστηκε από την πορεία της μπάλας μετά τη σέντρα του Μπαξεβανίδη και η κεφαλιά του δεν βρήκε τον στόχο όπως άστοχη ήταν και η επόμενη ενέργεια των γηπεδούχων μετά το σουτ του Παπαστεριανού.
Η Βέροια προσπαθούσε να έχει σωστή αμυντική λειτουργία κλείνοντας τους χώρους και να διεκδικήσει κάτι καλό στην κόντρα επίθεση. Το μόνο που κέρδισε αρχικά, ήταν μία κίτρινη κάρτα στον Μπαξεβανίδη στο 8ο λεπτό έχοντας κι ένα ακίνδυνο σουτ έξω από την περιοχή με τον Παυλίδη. Το όφελος της κίτρινης κάρτας του Μπαξεβανίδη «διπλασιάστηκε» και μεταφράστηκε και σε αριθμητικό πλεονέκτημα για τους φιλοξενούμενους, μόλις στο 30ο λεπτό.
Η Βέροια σ’ αυτό το χρονικό σημείο κέρδισε φάουλ και στην εκτέλεσή του η μπάλα κόντραρε στον Μπαξεβανίδη. Ο διαιτητής Θάνος θεώρησε πως ο παίκτης δεν είχε την σωστή απόσταση και του έδειξε την 2η κίτρινη κάρτα (κόκκινη) αφήνοντας την SKODA ΞΑΝΘΗ με 10 παίκτες για τη συνέχεια του αγώνα. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου στο 36’ όταν ο Μπεν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά εκμεταλλευόμενος τη σέντρα του Καλτσά. Άμεση όμως ήταν η αντίδραση των γηπεδούχων καθώς ισοφάρισε στο 37’ με τον Κλέιτον να κάνει τη σέντρα και τον Καπετάνο με κεφαλιά να «γράφει» το 1-1.
Ο Κάρλος Γκρανέρο μετά την ισοφάριση πέρασε στη θέση του Αμαραντίδη τον Καλί με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αναλάβουν πρωτοβουλία κινήσεων και να γίνονται πιο επιθετικοί έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα. Πριν λήξει το ημίχρονο και η SKODA ΞΑΝΘΗ έκανε την πρώτη της αλλαγή με τον Σολτάνι να παίρνει τη θέση του Καπετάνου.
Πολλές συγκινήσεις πρόσφερε και το δεύτερο ημίχρονο του αγώνα. Η ξανθιώτικη ομάδα στο 56’ προειδοποίησε με το σουτ του Κλέιτον και στην επόμενη φάση μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βραζιλιάνου με την κεφαλιά του Γούτα έκανε την ανατροπή (2-1). Η Βέροια είχε την δική της αντίδραση χάνοντας μία ευκαιρία με το σουτ του Καλτσά (58’) και με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ισοφάρισε με τον ίδιο παίκτη μετά το φάουλ του Μπεν. Μία φάση που ξεσήκωσε την SKODA ΞΑΝΘΗ καθώς υποστήριξε ότι ο σκόρερ των φιλοξενούμενων βρήκε την μπάλα με το χέρι στην προσπάθειά του, ενώ από το ριπλέι φάνηκε πως ήταν και σε θέση off side. Ο Κυριακίδης στην επόμενη φάση σταμάτησε το σουτ του Βεργώνη που ήταν σε θέση για γκολ κρατώντας το σκορ στο 2-2.
Η δεύτερη αλλαγή του Γκρανέρο ήταν ο Κάμπορα που πήρε τη θέση του Βέρτζου στο 65ο λεπτό ενώ και ο Όστοιτς πήρε τη θέση του Καλί που αποχώρησε τραυματίας δέκα λεπτά αργότερα. Μέχρι την λήξη του αγώνα οι ελάχιστες καλές στιγμές δεν άλλαξαν το 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Αυτή ήταν η 5η φετινή ισοπαλία για την SKODA ΞΑΝΘΗ που έφτασε στους 26 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Οι καλύτερες στιγμές

5’ Ψηλοκρεμαστή σέντρα του Μπαξεβανίδη, ο Κλέιτον από κοντά με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει.
18’ Ο Λουσέρο έστρωσε στον Παπαστεριανό αλλά το σουτ του τελευταίου έξω από την περιοχή δεν βρήκε τον στόχο.
21’ Γκολ που σημείωσε ο Καπετάνος ακυρώθηκε σαν off side από τον βοηθό Μπαλτά.
24’ Φάουλ του Βάλτερ από δεξιά, η κεφαλιά του Ομπόντο μέσα από όμιλο παικτών και Καντιμοίρη, κατέληξε άουτ.
26’ Σέντρα του Βάλτερ στον Καπετάνο, όμως οι αμυντικοί παρεμβλήθηκαν στη φάση και ο Καντιμοίρης μπλόκαρε.
35’ Σέντρα του Καλτσά, ο Μπεν με κεφαλιά έκανε το 0-1.
37’ Σέντρα του Κλέιτον κεφαλιά του Καπετάνου και 1-1.
43’ Ο Παυλίδης εκμεταλλεύτηκε τη λάθος πάσα, προχώρησε κατά μέτωπο κάνοντας το σουτ που πέρασε άουτ.
56’ Σουτ του Κλέιτον απέκρουσε στη δεξιά του γωνία ο Καντιμοίρης.
57’ Κόρνερ του Κλέιτον κεφαλιά του Γούτα και 2-1.
58’ Σουτ του Καλτσά από το ύψος της περιοχής άουτ.
60’ Φάουλ εκτέλεσε ο Μπεν και ο Καλτσάς έκανε το 2-2 σε μία φάση που υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την SKODA ΞΑΝΘΗ για χέρι του σκόρερ ενώ από το ριπλέι φάνηκε πως ήταν κι εκτός θέσης.
61’ Ο Βεργώνης σούταρε, ο Κυριακίδης απέκρουσε με τα πόδια.
76’ Το σουτ του Σολτάνι μπλόκαρε ο Καντιμοίρης.
90’ Η κεφαλιά του Κάμπορα από το σώμα του Γούτα πέρασε κόρνερ.
92’ Το σουτ του Μπαργκάν έφυγε άουτ.

Διαιτητές

Διαιτητής: Θάνος Δημήτρης (ΕΠΣ Γρεβενών)
Α’ Βοηθός: Μπαλτάς Χρήστος (ΕΠΣ Αχαΐας)
Β’ Βοηθός: Μερκενίδης Κυριάκος (ΕΠΣ Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (ΕΠΣ Χίου)
Κίτρινες: 8’ Μπαξεβανίδης, 26’ Αμαραντίδης, 29’ Γούτας, 69’ Μαλόν.
Κόκκινη: 30’ Μπαξεβανίδης.

Συνθέσεις

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λισγάρας, Γούτας, Ομπόντο, Παπαστεριανός, Βάλτερ (59’ Βασιλακάκης), Κλέιτον, Λουσέρο (83’ Μπέλιτς), Καπετάνος (44’ Σολτάνι).
Βέροια: Καντιμοίρης, Μπράβο, Βέρτζος (65’ Κάμπορα), Μπατιόν, Καλτσάς, Αμαραντίδης (38’ Καλί 75’ λ.τρ. Όστοιτς), Μπαργκάν, Παυλίδης, Μαλόν, Βεργώνης, Μπεν.

Οι δηλώσεις των προπονητών

Χοσέ Κάρλος Γκρανέρο (Βέροια): «Ήταν ένα δυνατό και σκληρό παιχνίδι με μεγάλη ένταση που παίχτηκε σε αρκετά ψηλό ρυθμό. Θεωρώ η ομάδα μου ότι θα μπορούσε να είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς αντί για την ισοπαλία. Στο τέλος το παιχνίδι είχε πολλές διακοπές κι έπεσε πολύ ο ρυθμός. Δεν έχω παράπονο από την προσπάθεια των παικτών μου παρά το γεγονός ότι είχαν απέναντί τους μία σωστά οργανωμένη ομάδα ακόμη και με 10 παίκτες. Η αλλαγή του Αμαραντίδη ήταν για τακτικούς λόγους. Ο Καλί έχει ένα βαθύ κόψιμο στο γόνατο αλλά συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Ευχόμαστε να μην είναι κάτι σοβαρό.»

Ραζβάν Λουτσέσκου (SKODA ΞΑΝΘΗ): «Ήταν ένα παιχνίδι με δύο απόψεις. Μία καλή και πολύ όμορφη εικόνα μέχρι τη στιγμή που ο Μπαξεβανίδης έμεινε εκτός. Με απόλυτο έλεγχο από εμάς, με ευκαιρίες του Κλέιτον και του Καπετάνου. Από τη στιγμή που ο Μπαξεβανίδης αποβλήθηκε έγινε ένα παιχνίδι με ένταση, με ισχυρή θέληση από τους παίκτες μας να παλέψουν. Δεχθήκαμε το 0-1 αμέσως μετά την αποβολή και ίσως να μας επηρέαζε και ψυχολογικά. Η αντίδραση όμως ήταν πολύ καλή, ισοφαρίσαμε. Μπήκαμε καλά στο β’ μέρος έχοντας ευκαιρίες να σκοράρουμε κι ένα δεύτερο γκολ. Δυστυχώς όμως για μας, όπως γίνεται συχνά, δεχθήκαμε ένα γκολ από φάουλ και μετά ακολούθησε ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει αλλά και θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει. Αλλά παίζοντας 10 εναντίον 11 θα πρέπει οι παίκτες να είναι ικανοποιημένοι από την προσπάθειά τους. Από τον τρόπο που εξελίχθηκε το παιχνίδι ήταν δύσκολο για μας γιατί έπρεπε και να αμυνθούμε και να επιτεθούμε με αριθμητικό μειονέκτημα. Για ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα αν εξαιρέσουμε ίσως τα τελευταία 10 λεπτά που ήμασταν και κουρασμένοι, ελέγξαμε καλά την μπάλα. Αλλά ήμασταν πάντα έτοιμοι να εκμεταλλευτούμε τις κόντρα επιθέσεις. Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είμαι ικανοποιημένος ή να αισθάνομαι άσχημα από αυτό το παιχνίδι. Από ένα σημείο και μετά είναι σαν μία ψυχολογική νίκη αλλά από την άλλη βλέποντας την αναμέτρηση και τους 10 παίκτες να παλεύουν με αυτή τη θέληση, θα έπρεπε να κερδίσουμε ακόμη και μ’ αυτές τις συνθήκες. Είναι θέμα αυτοπεποίθησης να περάσουμε αυτήν την περίοδο ατυχίας για μας. Η τύχη κάποια στιγμή θα γυρίσει. Το σημαντικό είναι ότι κάνουμε ευκαιρίες και ότι οι παίκτες παλεύουν στα παιχνίδια.»

Εισιτήρια: 1.064
Εισπράξεις: 5.560 €

Σχετικά Άρθρα