slider Τελευταία Νέα

O ηγούμενος Εφραίμ στο μετόχι της ΙΜΜ Βατοπαιδίου στο Πόρτο Λάγος για τη εορτή του Αγίου Νικολάου

φωτογραφίες – κείμενο Μαίρη Δαληκριάδου| xanthinews.gr

Παρά το τσουχτερό κρύο εκατοντάδες πιστοί από όλη την Ελλάδα παραβρέθηκαν στο μετόχι του μονής Βατοπαιδίου που βρίσκεται πάνω στην λίμνη Βιστωνίδα στο Πόρτο Λάγος της Ξάνθης στον εορτάζονται ναό του Αγίου Νικολάου.

Παραμονές της εορτής Τρίτη 5 Δεκεμβρίου τελέσθηκε πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του πανοσιολογιότατου καθηγούμενου της ΙΜΜ Βατοπαιδίου Γέροντος Εφραίμ συμπαραστατούμενου από πλήθος κληρικών και πατέρων της μονής καθώς και εκπροσώπων της Μητρόπολης Ξάνθης. Αμέσως μετά ακολούθησε λιτανεία της εικόνας γύρω από τον ναό.

Ο πανοσιολογιότατος στο θείο Κήρυγμα μίλησε για τη στάση ζωής και τα θαύματα του Αγίου Νικολάου και απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στην πολιτική ζωή του τόπου.. Φιλάνθρωπος και φιλόπτωχος, υπερασπιστής της αλήθειας και του δικαίου, ήταν ο Άγιος Νικόλαος τονίζοντας ότι θεωρείται ο κατ’ εξοχήν προστάτης των Ναυτικών καθώς και του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος, γιατί στον βίο του αναφέρονται θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Ο Άγιος Νικόλαος λέγεται πως διαβαίνει θάλασσες και στεριές για να προστατεύει και να σώζει τους απελπισμένους. Είναι ένας γνωστός, αγαπητός και σεβαστός άγιος της ορθόδοξης εκκλησίας.

Σχετικά Άρθρα