Επιστολές

Novartis με άρωμα εκλογών | Άρθρο

Γράφει ο Δημήτρης Τζελέπης

Θα αποδράσουν μέσω σκανδαλολογίας, λάσπης;

Μάλλον προετοιμάζουν εκλογές και ψάχνουν πια να βρουν το σωστό χρόνο.

Πότε λοιπόν θα πατήσει το κουμπί για εκλογές ο πρωθυπουργός;

Είδε ότι στο Σκοπιανό δεν μπόρεσε να πλήξει την ΝΔ και τώρα λέει ας βγάλω ένα σκάνδαλο για να αλλάξω την ατζέντα από το Σκοπιανό.

Υπόθεση Noavartis, λοιπόν μία εταιρία που προμηθεύει φάρμακα.

Ωραία, για να μην κοροϊδευόμαστε μόνοι μας, όλοι ξέρουμε το πάρτι που γινόταν στον κλάδο του φαρμάκου και της υγείας. Βεβαίως και όλο το σκηνικό χρήζει μίας έρευνας. Αλλά τώρα να προσπαθείς να ρίξεις λάσπη και ο Παπαγγελόπουλος να λέει βγαίνοντας από το Μαξίμου ότι είναι πιο μεγάλο σκάνδαλο και από την Siemens .

Τα έβγαλαν τα πορίσματα στον ΣΥΡΙΖΑ. Κατηγορούν, σπιλώνουν ανθρώπους που μαζί τους έχουν μία εμμονή, μιλάνε για την Novartis και το πάρτι των φαρμάκων όταν τις συμβάσεις για τα φάρμακα πια τις υπογράφει το υπουργείο Ανάπτυξης. Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως από ότι φαίνεται θέλουν να βλάψουν όσους είναι ενάντια στην κυβέρνηση. Αλλαγή ατζέντας για να αποφύγουν τα χειρότερα και να πετάξουν το μπαλάκι στην εξέδρα. Τα σκάνδαλα που έλεγε ότι θα διαλευκάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Ντυνάν και τώρα η Novartis.

Εγώ προσωπικά δεν είδα τίποτα να διαλευκαίνεται και να του έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Λέμε όλα στο φως, επειδή βλέπουμε ότι χάνουμε. Και να ρωτήσω η υπόθεση με τα βλήματα δεν είναι σημαντική; Βεβαίως και είναι και για αυτό κάλεσαν τον Καμμένο στην επιτροπή της Βουλής για να μιλήσει. Όσο προχωράμε προς τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθεί να σπιλώσει την ΝΔ επειδή έχει κάποιους που του λένε ότι έτσι μπορεί να κερδίσει και τις επόμενες εκλογές και να διχάσει την ΝΔ. Αλλά δεν ξέρει ότι ο κόσμος μπορεί να θέλει να διαλευκανθούν τα σκάνδαλα, αλλά δεν ψηφίζει μόνο με τα σκάνδαλα.

Σε βάθος χρόνου άλλα μετράνε, μετράει το πόσο συνεπής ήσουν σε αυτά που είπες, αλλά και το τι έπραξες. Κανείς δεν κέρδισε εκλογές βγάζοντας μόνο σκάνδαλα. Οι μόνες κυβερνήσεις που παγιδεύτηκαν από τα σκάνδαλα ήταν του Παπανδρέου το 1989 και του Καραμανλή το 2009..

Σημερινή διαφορά ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβέρνηση. Novartis θα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολίτευση θα απαντάει με τα βλήματα της Σαουδικής Αραβίας, τις συνομιλίες με τον Γιαννουσάκη για το Noor1.

Άρωμα εκλογών πια. Αναμένουμε πότε θα το αποφασίσει ο Τσίπρας. Πότε λέτε ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τον ίδιο;

Σχετικά Άρθρα