Μειονότητα Τελευταία Νέα

H ABTTF συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με HRWF Int’l και με το ΕΝΑΡ

2_AIHM

Σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Ε.Ο.Τ.Δ.Θ: Η Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) ο Πρόεδρος Χαλίτ Χαμπίπογλου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου ο Σαμή Γιουσούφ βρέθηκαν για μια μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες στις 10 Δεκεμβρίου το 2014. Στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας που συνοδεύεται και η Αντιπροσωπεία της ABTTF στις Βρυξέλλες Ο Χαμπίπ Ογλού και Ο Γιουσούφ, συναντήθηκαν και είναι κάτοικος Βρυξελλών Διεθνή Ανθρώπινα Δικαιώματα Χωρίς Σύνορα (HRWF Int’l) με τον Διευθυντή Willy Fautr και με τον Διευθυντή  Michael Privot του Ευρωπαϊκού Δίκτυο κατά του Ρατσισμού (ENAR).

Συζητήθηκαν τα τρέχοντα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας Δ. Θράκης και θέματα συνεργασίας

Η αντιπροσωπία της ABTTF συναντήθηκε  πρώτα  στο γραφείο HRWF Int’l με τον Willy Fautr. Τα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η  Τούρκικη Μειονότητα Δ. Θράκης ειδικά στα τομέα της θρησκείας και εκπαίδευσης τα έχει μεταφέρει ο Πρόεδρος της ABTTF  Χαλίτ Χαμπίπογλου δήλωσε ότι οι εν λόγω, συμπεριλαμβανομένης και της τροποποίησης της μειονοτικής εκπαίδευσης και επιπτώσεις του νομοσχεδίου είναι ένα νέο χτύπημα για την μειονότητα εκπαιδευτικής αυτονομίας, παρά την αντίθεση της μειοψηφίας στις 27 του Νοεμβρίου του 2014 έχει γίνει δεκτή στην Ελληνική Βουλή. Ο Χαμπίπογλου, προσθέτοντας ότι ως ABTTF σε θέματα ανθρώπινα δικαιώματα και της μειονότητας θέλουν να προχωρήσουν την υπάρχουσα συνεργασία με το HRWF Int’l και την επόμενη περίοδο και να καταβάλλουν κοινές προσπάθειες όπως στο παρελθόν για τα προβλήματα  της Τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης.

Δεύτερη συνάντηση στο πλαίσιο της επίσκεψης εργασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της αντιπροσωπίας  Βρυξελλών της ΑΒTTF με τον Διευθυντή του ENAR(καταπολέμησης του ρατσισμού και των διακρίσεων στην Ευρώπη) Michael Privot. Ο Privot, πρώτα ενημέρωσε την αντιπροσωπία της ABTTF για βασικές χώρους εργασίας του ΕNAR είπε ότι αυτά είναι συλλογή δεδομένων σχετικά με την ισότητα, απασχόληση και διακρίσεις εις βάρος μειονοτήτων και των μεταναστών στην οικονομία και την ευκαιρία να εξασφαλίσει την ισότητα, την ανάπτυξη ειδικών στρατηγικών για τις μειονότητες, οι αριστερές δυνάμεις στα ανθρώπινα δικαιώματα και τα θεμελιώδη δικαιώματα των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και να διασφαλίσει ότι να ακουστεί πιο ισχυρή η φωνή τους με αυτόν τον τρόπο, καθώς και την καταπολέμηση του μίσους και του ρατσισμού με βάση αδικήματα . Ο Πρόεδρος της ABTTF  Χαμπίμπογλου  πάνω στο πεδίο της καταπολέμησης των διακρίσεων και του ρατσισμού προς την τουρκική μειονότητα Δ/Θράκης εξέφρασε ότι επιθυμείτε για την ανάπτυξη της συνεργασίας με τον ΕNAR και να συμμετάσχουν στη συλλογική εργασία.

Σχετικά Άρθρα