ΟικολογίαΤελευταία Νέα

GreenWeek 2015 στην λίμνη Βιστονίδα

ΕΠΑΜΑΘ- Παρατήρηση πουλιών

Στο πλαίσιο της GreenWeek 2015 Nature του μεγαλύτερου ετήσιου συνεδρίου για την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική που θα πραγματοποιηθεί από τις 3 μέχρι τις 5 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, διοργανώνονται σε ολόκληρη την Ευρώπη παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση αναφορικά με τη σημασία της φύσης και της βιοποικιλότητας.

Ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας είναι ανάμεσα στους 7 οργανισμούς από την Ελλάδα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετέχουν στο Green Week 2015 Nature. Η συμμετοχή του Φορέα Διαχείρισης πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ευαισθητοποίηση του τοπικού, αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο πληθυσμού» μέσω της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜΑΘ» που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ με σκοπό την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης.

Κατά την υλοποίηση των εκδηλώσεων αυτών θα διοργανωθούν προβολές ενημερωτικού υλικού και παρουσιάσεις για το Εθνικό Πάρκο Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης στις αίθουσες προβολών των δύο Κέντρων Πληροφόρησης στο Πόρτο Λάγος και στην Κεραμωτή. Μετά τις ενημερωτικές προβολές θα ακολουθεί περιήγηση, συνοδεία ξεναγών του ΦΔ, σε κοντινές περιοχές ενδιαφέροντος προκειμένου οι επισκέπτες να συνδυάσουν την προσλαμβανόμενη πληροφορία με βιωματικές εμπειρίες. Ανάλογα με το ενδιαφερόμενο κοινό, υπάρχει η δυνατότητα οι προβολές και οι ξεναγήσεις να γίνουν και στα αγγλικά. Στις 3 Ιουνίου θα είναι ανοιχτό το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου στην Κεραμωτή- Καβάλας και στις 4 Ιουνίου το Κέντρο Πληροφόρησης Λιμνών Βιστωνίδας -Ισμαρίδας στο Πόρτο Λάγος Ξάνθης. Τις ημέρες αυτές θα πραγματοποιηθούν από δυο ξεναγήσεις, μία στις 10:00 και μία στις 12:30 που θα έχουν διάρκεια 2 ώρες η καθεμία. Προσέλευση μίση ώρα νωρίτερα. Παρακαλούμε ενημερώστε για τη συμμετοχή σας στο τηλ. 2541096646 για το Κέντρο Πληροφόρησης λιμνών Βιστωνίδας- Ισμαρίδας και στο τηλ. 2591051831 για το Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα Νέστου.

Υπενθυμίζουμε ότι δε θα υπάρχει καμία χρέωση στους επισκέπτες. Σας περιμένουμε όλους με ιδιαίτερη χαρά για να σας ξεναγήσουμε στον μαγικό κόσμο των πουλιών σε δύο από τους σημαντικότερους υγροβιότοπους της Ελλάδας, στο Δέλτα του Νέστου και στη λίμνη Βιστωνίδα.

Σχετικά Άρθρα