Οικολογία Τελευταία Νέα

«GreenWeek 2015» στα κέντρα πληροφόρησης σε Κεραμωτή και Πόρτο Λάγος

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι παράλληλες εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο ΦΔ στα πλαίσια τουGreenWeek 2015 Nature, του μεγαλύτερου ετήσιου συνεδρίου για την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική πολιτική. Πλήθος συμπολιτών αλλά και ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν τα δύο Κέντρα Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης,στην Κεραμωτή και το Πόρτο Λάγος, το διήμερο 3 και 4 Ιουνίου 2015 για να συμμετέχουν στις οργανωμένες ξεναγήσεις με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της φύσης και της βιοποικιλότητας.

Οι επισκέπτες αρχικά ενημερώθηκαν για το Εθνικό Πάρκο ΑΜ-Θ μέσα από το 20’ βίντεο που παρουσιάζει την προστατευόμενη περιοχή, την πλούσια βιοποικιλότητα αλλά και το έργο και τις δράσεις του Φ.Δ.. Εικόνες από πουλιά και άλλα είδη πανίδας που ξεκουράζονται, φωλιάζουν ή τρέφονται στους υγροτόπους του Εθνικού Πάρκου παρουσιάζουν τη μοναδικότητα του συγκεκριμένου τόπου. Στη συνέχεια ακολούθησε περιήγηση, συνοδεία ξεναγών του ΦΔ και κατάλληλου εξοπλισμού, σε κοντινές περιοχές στο Πόρτο Λάγος και την Κεραμωτή για παρατήρηση πουλιών, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζουν οι δύο αποικίες ερωδιών αντίστοιχα. Όλες οι ξεναγήσεις ήταν δωρεάν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου-Βιστωνίδας-Ισμαρίδας ήταν ανάμεσα στους 7 οργανισμούς από την Ελλάδα που εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συμμετείχαν στο GreenWeek 2015 Nature. Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ευαισθητοποίηση του τοπικού, αλλά και σε ευρύτερο επίπεδο πληθυσμού» μέσω της πράξης «Προστασία και Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του ΕΠΑΜΑΘ» που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ με σκοπό την ανάδειξη του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

 

Σχετικά Άρθρα