slider Κοινωνία Τελευταία Νέα

Espresso: ένας καφές, πολλές παραλλαγές

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να  απολαύσει κανείς έναν αρωματικό espresso. Όταν μάλιστα είναι φτιαγμένος από χέρια ειδικών, όπως των baristas του The espressonist, τότε σίγουρα μιλάμε για μια μοναδική εμπειρία.

O δημοφιλέστερος όμως από τα είδη καφέ -o espresso-, έχει πολλά “πρόσωπα”, και έχει να κάνει με τον τρόπο παρασκευής και τις δοσολογίες του, κάτι το οποίο αποτελεί πλέον ολόκληρη ιεροτελεστία και απαιτεί γνώση και εμπειρία.

Οι επιλογές πολλές, ανάλογα με τα γούστα, το mood αλλά και την ώρα της ημέρας.

Eίσαι συνεχώς στο τρέξιμο; Ένα εσπρεσάκι, είτε με μονή είτε με διπλή δόση καφέ (classic ή doppio), είτε και σε μία συμπυκνωμένη σε άρωμα εκδοχή “σφηνάκι”, ο λεγόμενος ristretto, μπορείς να το πιεις ως ένα καλό τονωτικό οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, για να σου δώσει την κατάλληλη ώθηση να συνεχίσεις τις υποχρεώσεις σου. Υπάρχει πάντα και η επιλογή του americano, με έξτρα δόση νερού κατά συνέπεια ελαφρύτερος, για απόλαυση που διαρκεί, ενώ αν είσαι fun του γάλακτος στον καφέ, πάντα ένας macchiatto είναι μία καλή επιλογή: πρόκειται για τον κλασικό espresso γαρνιρισμένο με μια μικρή δόση αφρόγαλα.

Για ατελείωτες συζητήσεις με φίλους και συνεργάτες, για ένα ηλιόλουστο  σαββατιάτικο πρωϊνό ή για χαλάρωση μετά τη δουλειά, επίλεξε έναν πολυαγαπημένο cappuccino, κρύο ή ζεστό, με βελούδινο αφρόγαλα. Η γεύση και το άρωμά του θα απογειώσει τις αισθήσεις σου. Αν πάλι προτιμάς να πίνεις γάλα με καφέ, ένας latte θα σε ικανοποιήσει απόλυτα.  Είναι ένας ιδιαίτερα ελαφρύς καφές λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε γάλα.

Ο espresso είναι μία καθημερινή πολυτέλεια που οφείλεις να προσφέρεις στον εαυτό σου, γι αυτό και δεν πρέπει να κάνεις… εκπτώσεις! Εμπιστεύσου τα έμπειρα χέρια της ομάδας του The espressonist και το αποτέλεσμα θα σε αποζημιώσει.

Οι επιλογές πολλές… η τελική απόφαση δική σου.

 

Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα βρείτε σε ένα από τα καταστήματα εντός της Ξάνθης, ενώ έρχονται άμεσα στην πόρτα σας, απλά με ένα τηλεφώνημα!

– Δημοκρίτου 2
– Βόγδου Μιχαήλ 12
– Τηλέφωνο παραγγελιών: 25410 65500
– Website: www.theespressonist.gr

Σχετικά Άρθρα