Πολιτισμός Τελευταία Νέα

Eκπρόσωπος των Διεθνών Βραβείων στην Ελβετία, η ψυχολόγος- συγγραφέας Bενετία Πιτισιλαδή- Chuard

Έχει στόχο μια σειρά δράσεων για τη διάδοση του πολιτισμού

  Bενετία Πιτισιλαδή - Chuard 1

Tα Διεθνή Βραβεία Giuseppe Sciacca ανακοίνωσαν ότι τη θέση του επίσημου εκπροσώπου στην Ελβετία αναλαμβάνει η ψυχολόγος Βενετία (Βάντα) Πιτσιλάδη Chuard, Ελληνίδα συγγραφέας της Γενεύης.

Γεννήθηκε στην Μυτιλήνη και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου σπούδασε Δημοσιογραφία, Δημόσιες και Κοινωνικές Σχέσεις. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στη Συμβουλευτική Ψυχολογία. Μετέπειτα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Ψυχολογία και Επιστήμες της Εκπαίδευσης. Είναι ενεργό μέλος πολλών συλλόγων, φιλανθρωπικών, πολιτισμικών, κοινωνικών καθώς και λογοτεχνικών.

Συγκεκριμένα είναι ενεργό μέλος του συμβουλίου της Ελβετικής Επιτροπής για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, της Διεθνούς Εταιρίας Φίλων του Νίκου Καζαντζάκη, του Ορθοδόξου Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, στον Σύλλογο των Ελληνίδων Κυριών της Γενεύης, στον Ελληνο – Ελβετικό Σύλλογο Jean- Gabriel Eynard, στην Ελληνική Κοινότητα της Γενεύης και είναι επί 18 συναπτά έτη πρόεδρος στο Λογοτεχνικό Κύκλο Βιβλιοφίλων Γενεύης.

Η πιο επιτυχημένη δραστηριότητά της στη Γενεύη με το Λογοτεχνικό Κύκλο Βιβλιοφίλων Γενεύης είναι οι παρουσιάσεις βιβλίων Ελλήνων συγγραφέων με σκοπό τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας, των ηθών και των εθίμων της Ελλάδας.

Το πάθος της για την ζωή και τον άνθρωπο την οδήγησαν στην συγγραφή ποιημάτων και στίχων από νεαρή ηλικία. Το 2011 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σαββάλας, το πρώτο της μυθιστόρημα «Η Θεατρίνα της ζωής», ενώ τον Μάρτιο του 2015 θα κυκλοφορήσει το βιβλίο της «Ολόγυμνη με ψυχικές χειροπέδες» από τις εκδόσεις Ωκεανός.

Αγαπά τη ζωή με πάθος, ζει με ηθικές αρχές, αξίες και αισιοδοξία, αγάπη για τον συνάνθρωπο της. Η ίδια δήλωση για το νέο της ρόλο «Με πολλή συγκίνηση έλαβα τον διορισμό μου ως Εκπρόσωπος των Διεθνών Βραβείων Gieseppe Sciacca στην Ελβετία. Είναι τιμή μου να συμβάλλω στον σημαντικό παγκόσμιο αυτό θεσμό με στόχο τον Πολιτισμικό, Επιστημονικό και Κοινωνικό Εθελοντισμό, καθώς και την Φιλια των Εθνών.

Ήδη προγραμματίζουμε δράσεις και εκδηλώσεις στην Ελβετία με σκοπό τη διάδοση των Βραβείων και την ανάδειξη προσωπικοτήτων από την Ελβετία». Η Γενική Γραμματέας των G. Sciacca, Βίκυ Μπαφατάκη, δήλωσε «Ευελπιστώντας σε μια ευτυχή και γόνιμη συνεργασία, καλωσορίζουμε την κύρια Βενετία Πιτσιλάδη Chuard, άνθρωπο με μεγάλο εθελοντικό έργο, στο θεσμό των Διεθνών Βραβείων Giuseppe Sciacca, έναν από τους μεγαλύτερους θεσμούς παγκοσμίως που έχει στόχο μια σειρά δράσεων για τη διάδοση του πολιτισμού, της κοινωνικής προσφοράς, την υπεράσπιση των ανθρωπίνων αξιών, την ενίσχυση του εθελοντισμού και την ανάδειξη νέων επιστημόνων, καλλιτεχνών και αθλητών. Όταν ο σκοπός αυτός αποκτά σημαντικούς υποστηρικτές, τότε είναι ασύνορος ο δρόμος για τη φιλία και τη συνεργασία ανθρώπων και εθνών. Ευχόμαστε στην Βενετία Πιτσιλαδή- Chuard ευόδωση στο έργο της». Ο Πρόεδρος των Βραβείων Αιδ. & Καθ. Bruno Lima την καλωσόρισε στην οικογένεια των Βραβείων και της ευχήθηκε καλή επιτυχία στις δράσεις της υπέρ των ανθρώπινων Αξιών, του πολιτισμού και της επιστήμης.

Σχετικά Άρθρα