slider Επιχειρηματικότητα Τελευταία Νέα

DEMO ΑΒΕΕ: Η ελληνική φαρμακοβιομηχανία διακρίθηκε για άλλη μια χρονιά στην ετήσια συνάντηση επιχειρηματικής αριστείας SALUS INDEX

Σημαντική διάκριση απέσπασε για άλλη μια χρονιά η φαρμακοβιομηχανία DEMO για την επιχειρηματική πορεία της και το μοντέλο ανάπτυξής της, στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας, SALUS  INDEX 2017”, που πραγματοποιήθηκε στις 9 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η DEMO, πιστή στη δέσμευσή της για καινοτομία και ανάπτυξη, κατάφερε να ξεπεράσει τις πολυάριθμες προκλήσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και να συμβάλλει ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Με στόχο την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που παράγει, η ελληνική φαρμακοβιομηχανία επενδύει διαρκώς σε υπερσύγχρονο εξοπλισμό αλλά και στο υψηλό επιστημονικό προφίλ των εργαζομένων της. Η DEMO κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στη νοσοκομειακή αγορά, ενώ το 81% της παραγωγής της  εξάγεται σε 84 χώρες σε όλο τον κόσμο_ Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Μέση Ανατολή, Αυστραλία και Νότιο Αμερική.

Οι διακρίσεις  βασίζονται σε αυστηρά κριτήρια και αφορούν τις επιχειρήσεις με τα υψηλότερα κέρδη,  με τις περισσότερες προσλήψεις το διάστημα  2016-2017, αυτές που υλοποίησαν τα σημαντικότερα επενδυτικά σχέδια το 2016-2017 καθώς και όσες έχουν τα  σημαντικότερα ερευνητικά προγράμματα.

Το βραβείο της εταιρείας παρέλαβε η κα. Ιωάννα Δέμου, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου της DEMO ΑΒΕΕ, η οποία αφού ευχαρίστησε την διοργάνωση αναφέρθηκε και στην μεγάλη επένδυση της εταιρείας σε νέα μηχανήματα και νέα μονάδα: «Την τελευταία τριετία έχει ξεκινήσει μία επένδυση αξίας 35εκατ ευρώ για τον περεταίρω εκσυγχρονισμό των μηχανημάτων και την επέκταση των εγκαταστάσεων παραγωγής και αποθήκευσης. Σε μια δύσκολη και ανοργάνωτη εποχή για επενδύσεις  η DEMO προχωρά στην κατασκευή και 4ης παραγωγικής μονάδας στο Κρυονέρι έκτασης 12,000 τμ, παρέλαβε νέα μηχανήματα που θα αυξήσουν δραματικά την παραγωγή ενώ από 500 περίπου εργαζόμενους το 2011 (στην αρχή της κρίσης), σήμερα στο τέλος του 2017 οι εργαζόμενοι ξεπερνούν τους 850», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η εκδήλωση για τις καταξιωμένες επιχειρήσεις της ΥΓΕΙΑΣ, του ΦΑΡΜΑΚΟΥ και της ΟΜΟΡΦΙΑΣ, είχε στόχο να αναδειχθούν, οι επιχειρήσεις και οι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας με τις μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης,  τα «εργαλεία» που αξιοποιούν για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην άσκηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι της Πολιτείας, εκπρόσωποι επιχειρήσεων, σημαντικών επιχειρηματικών φορέων καθώς επίσης και εκπρόσωποι ξένων εμπορικών αντιπροσωπειών που εδρεύουν στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα