slider Ροδόπη Τελευταία Νέα

«Cool» ο δήμαρχος Ξάνθης σχετικά με το καρναβάλι της Κομοτηνής

Μανώλης Τσέπελης: «Να μην αντιγράφουμε μεγάλους θεσμούς»

Δήμος Μπακιρτζάκης

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για τις φετινές καρναβαλικές εκδηλώσεις του δήμου Κομοτηνής, που διοργανώνονται υπό την κωδική ονομασία KomOn Party. Το τι συμβαίνει στην Κομοτηνή στη διάρκεια της Αποκριάς είναι πλέον λίγο – πολύ γνωστό, αλλά όλοι θυμούνται ότι πριν από μερικά χρόνια, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις της Κομοτηνής είχαν γίνει μήλον της έριδος με την Ξάνθη.

Αυτά, πλέον μάλλον ανήκουν στο παρελθόν καθώς ο Μανώλης Τσέπελης -ο νυν δήμαρχος Ξάνθης- επιλέγει μία πιο μετριοπαθή στάση: «Εμείς είχαμε άριστες συνεργασίες και με την Κομοτηνή και με όλους. Το δύσκολο είναι να κάνουν κάποιοι καρναβάλι γιατί είχαμε πει και μέσα στην ΠΕΔ, να μην αντιγράφουμε μεγάλους θεσμούς και σιγά-σιγά μέσα στο χρόνο κι αν το κάνουμε τις ίδιες μέρες να δημιουργούμε ανταγωνιστικό πρόσημο» είπε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm χωρίς να κάνει καμία αρνητική αναφορά στις καρναβαλικές εκδηλώσεις της Κομοτηνής.

Αντίθετα,  θυμάται ότι είχε κάνει «αγώνα να συμμετέχουν η Κομοτηνή, η Καβάλα, η Δράμα, η Αλεξανδρούπολη στις εκδηλώσεις της Ξάνθης» και τονίζει ότι «δεν πρέπει να μπαίνουμε ποτέ σε ανταγωνιστικά κομμάτια».

Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφέρει και το γεγονός ότι «η Ξάνθη, η Πάτρα και το Μοσχάτο της Αθήνας έχουμε διαχρονική ιστορική πορεία καρναβαλιού».

Σχετικά Άρθρα