Γενική

Chocolate temptation

για τη βάση του γλυκού:
250 γρ. πραλίνα αμυγδάλου ή φουντουκιού
60 γρ. σοκολάτα γάλακτος λιωμένη (χλιαρή)
100 γρ. βάφλα τριμμένη (ή 80 γρ. νιφάδες ρυζιού)
για την κρέμα του γλυκού:
3 αβγά
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
70 γρ. γάλα φρέσκο
1 δόση βανίλια
2 αχλάδια
30 ml ρούμι
400 γρ. σοκολάτα λιωμένη γάλακτος
600 γρ. σαντιγί άγλυκη 35%
ξύσμα σοκολάτας γάλακτος

Διαδικασία
Για να φτιάξουμε αυτό το νόστιμο γλυκό χρειαζόμαστε μια φόρμα για cheese cake. Επιπλέον, είναι καλή ιδέα να βάλουμε το μπολ, το σύρμα και την κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Φτιάχνουμε άγλυκη σαντιγί χτυπώντας επίμονα, μέχρι να πήξει η κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε μετά.
Καλό είναι να “παστεριώσουμε” τα αβγά, ζεσταίνοντας τα λίγο, ολόκληρα χωρίς να τα ψήσουμε. Μετά τα χτυπάμε στο blender. Επίσης, ζεσταίνουμε το γάλα με τη βανίλια και τη ζάχαρη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη σοκολάτα, την πραλίνα και τη βάφλα και την απλώνουμε στον πάτο της φόρμας.
Ρίχνουμε το γάλα με τη βανίλια στα αβγά, αφήνοντας τα να δουλευτούν στο blender για 8 λεπτά. Τότε ενσωματώνουμε το ρούμι και κλείνουμε το μηχάνημα. Στο μείγμα προσθέτουμε τη σοκολάτα, λιωμένη αλλά χλιαρή. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη μισή σαντιγί και προσθέτουμε το μείγμα με τη σοκολάτα. Προσθέτουμε την υπόλοιπη σαντιγί και ανακατεύουμε και πάλι.
Αδειάζουμε αυτό το μείγμα στη φόρμα πάνω από την αλειφή πραλίνας. Κόβουμε το αχλάδι σε φεγγαράκια και το τοποθετούμε κυκλικά σε όλη την επιφάνεια της φόρμας. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και ισιώνουμε με τη σπάτουλα. Αντί για αχλάδια μπορούμε να πάρουμε κάστανα ή καραμελωμένα φιρίκια.
Βάζουμε στη κατάψυξη για 20-25 λεπτά ή στο ψυγείο για 4-5 ώρες. Βγάζουμε το τσέρκι, ζεσταίνοντας το με φλογίστρα, για να ξεκολλήσει. Διακοσμούμε με τα ξύσματα από φύλλα σοκολάτας και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη.
Καλή επιτυχία!!!

Σχετικά Άρθρα