Αθλητικά Τελευταία Νέα

BADMINTON: Ο ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης στο Βαλκανικό πρωτάθλημα Νέων

Στον απόηχο της συμμετοχής στο Διεθνές Βαλκανικό πρωτάθλημα Νέων συνεχίζουν οι αθλητές του Badminton ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις για την φετινή χρονιά. Η μεγάλη διοργάνωση διεξήχθη το τριήμερο 27 – 29/ 10 στην Αλεξανδρούπολη. Αποτέλεσε ανεπανάληπτη επιτυχία και εμπειρία η συμμετοχή των Ξανθιωτών αθλητών Π. Μπόσκου και Ε. Θεοδωρακέα.

Η αγωνιστική όσο και διοργανωτική τεχνογνωσία μεταφέρθηκε με τον καλύτερο τρόπο στις τάξεις αθλητών, προπονητών και παραγόντων. «Η εξέλιξη και ανάπτυξη του Badminton έχει τεθεί σε νέα δεδομένα στην Ξάνθη» δήλωσε ικανοποιημένος ο ομοσπονδιακός προπονητής Χ. Ιορδάνου.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται οι προπονήσεις (Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο) στο γυμναστήριο του 3ου Λυκείου Ξάνθης ενόψει των Περιφερειακών αγώνων που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο.

Επίσης θετικά δείχνουν να πηγαίνουν τα πράγματα και για τους αθλητές ΑΜΕΑ που ασχολούνται με το Badminton. /Ο ΓΑΣ Αρίων συνδυάζοντας ιδανικά τον αθλητισμό με το κοινωνικό πρόσωπο του συλλόγου συνεχίζει να φιλοξενεί, προπονεί και κοινωνικοποιεί παιδιά-αθλητές με αναπηρίες υπό την καθοδήγηση ειδικευμένων προπονητών και παιδαγωγών.

Σε αυτά τα πλαίσια συνεχίζεται η συνεργασία με το ΕΕΕΚ Γενισέας, καθώς υπάρχει σχετική συνεργασία προπονήσεων και υποστήριξης προκειμένου οι μαθητές του να συμμετάσχουν στους επόμενους special olympics.

Σημαντική – όπως πάντα- η συμβολή του Διευθυντή του 3ου Λυκείου Ξάνθης που με την παραχώρηση του σχολικού γυμναστηρίου δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης στην άθληση αυτών των παιδιών.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος εξυπηρετεί ΑΜΕΑ καθώς υφίστανται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις, γεγονός που καθιστά αναντικατάστατη την παρουσία του Badminton στο 3ο ΓΕΛ.

charalambos-iordanou Καταγραφή

φωτο 1 :   Ο  Ομοσπονδιακός προπονητής του ΓΑΣ Αρίων Ξάνθης :  Χ. Ιορδάνου

φωτο 2 :   Η  ελίτ του Αρίων στην εθνική ομάδα Badminton

Σχετικά Άρθρα