Πολιτισμός Τελευταία Νέα

APERITO @ Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής στην Ξάνθη

 aperito fex (3) aperito fex aperito fex (1)

…στην αυλή με τα χαμάμ στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015 και ώρα 21.30 σε μια ακόμη εξαιρετική συναυλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής γιορτής μουσικής.

Οι APERITO δημιουργήθηκαν το 2010 για να παίξουν τη αγαπημένη τους μουσική συνθετών όπως οι A.Jobim, C.Veloso, A.Gilberto, S.Mendez, L.Bonfa αλλά και μουσικών σχημάτων όπως οι Buena Vista Social Club, Fania All Stars, Quarteto Novo και να πειραματιστούν επάνω σε νέες μουσικές φόρμες και ρυθμούς.  Αυτή η ενασχόληση έγινε μανία μελετώντας όχι μόνο την μουσική αλλά και την κουλτούρα και ιστορία των λαών που τη δημιούργησαν και σταδιακά διαμόρφωσαν μία πιο σαφή και ολοκληρωμένη άποψη για το πώς πρέπει να αποδώσουν τα μουσικά αυτά ιδιώματα.

Οι επιρροές των ΑPERITO είναι ποικίλες και προέρχονται από διάφορα μουσικά είδη, διαμορφώνοντας έτσι ένα ύφος που συνδυάζει διάφορους ρυθμούς από την Λατινική Αμερική. H μελωδική φωνή της Λίνας συνδυάζεται υπέροχα με τους ήχους της κιθάρας, του μπάσου, των κρουστών και των πνευστών και όλα μαζί δημιουργούν ένα πολύχρωμο μουσικό καμβά με πινελιές από samba, bossa nova, baiao κ.α.

Στην πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, “Το πράσινο album”, κατέγραψαν τραγούδια σε bossa nova και samba ύφος και απέσπασαν πολύ θετικές κριτικές. Στην δεύτερη τους δουλειά, “Το κόκκινο album”, πειραματίστηκαν πάνω σε αφροκουβανέζικους ρυθμούς και ήχους με τραγούδια σε ύφος bolero, cha-cha-cha, guaracha. Στο νέο τους CD έχουν κάνει και πλήθος συνεργασιών με καλλιτέχνες που κινούνται σε παράλληλα μουσικά στυλ, όπως είναι η Σισιλιάνοι Famiglia del Sud τους οποίους μπορείτε να ακούσετε στο τραγούδι “Παράξενος Ταξιδιώτης”, που έχει κυκλοφορήσει και σε video clip. Επίσης, στο τραγούδι “Αν κάναμε όλοι” συμμετέχει η παιδική χορωδία της Αδαμαντίου Σχολής που ομορφαίνει με την γλυκύτητα της κάθε στιγμή του τραγουδιού. Τέλος, οι APERITO είχαν την χαρά και την τιμή να συνεργαστούν με πλήθος εξαιρετικών μουσικών που ηχογράφησαν σε διάφορα τραγούδια του CD οι οποίοι με το ταλέντο τους βοήθησαν ώστε να φτάσουν οι ενορχηστρώσεις σε ακόμα υψηλότερα standards.

Τα λόγια όμως είναι περιττά… Αν θέλετε να πάρετε μία γεύση από τη μουσική του, δεν έχετε παρά να τους ακούσετε στην Ξάνθη στην αυλή με τα χαμάμ σε μια εξαιρετική συναυλία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής γιορτής μουσικής.

Καλή μας ψυχαγωγία!!!! Είσοδος ελεύθερη

Σχετικά Άρθρα