ΕΜΠΡΟΣ
Σε «Ελντοράντο» επιχειρηματικότητας εξελίσσεται η γείτονα χώρα Βουλγαρία αφού παρέχει ένα φορολογικό και εργασιακό «παράδεισο» με κύρια χαρακτηριστικά την χαμηλή φορολογία (10% για όλες τις επιχειρήσεις) και ιδιαίτερα χαμηλούς μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 200 ευρώ. Γι αυτό εδώ και μερικά χρόνια από τότε που η Βουλγαρία μπήκε στην Ε.Ε. (2007) ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις κυρίως της Β. Ελλάδος βλέπουμε να «μεταναστεύουν». Περίπου 800 ελληνικές επιχειρήσεις καταχωρήθηκαν στη Βουλγαρία μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011, ενώ ο αριθμός τους θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
ΑΓΩΝΑΣ
Δεν μας εξέπληξε το νέο ατόπημα-πρόβλημα που δημιούργησε η διοίκηση Γιαννακίδη, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.. Η παράτυπη –και κατά την άποψη μας παράνομη- μετακίνηση υπαλλήλων από γύρω περιφερειακές ενότητες στην έδρα, στην Κομοτηνή, δημιούργησε εύλογη αναστάτωση. Ανάλογη απόφαση , που τότε καταγγείλαμε ,επιχειρήθηκε και τον Φεβρουάριο, για 81 υπαλλήλους, και δεν εφαρμόσθηκε γιατί –προφανέστατα-παραβίαζε τον νόμο.
ΜΑΧΗΤΗΣ
Ευκαιρίες να αποκτήσουν ένα Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) σε σύγχρονους τομείς αποκτώντας ένα επιπλέον εφόδιο στην αγορά εργασίας προσφέρει την τρέχουσα περίοδο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης μέσα από εν εξελίξει προγράμματα.
Οι θέσεις που μπορούν να διεκδικήσουν οι ενδιαφερόμενοι στα μεταπτυχιακά προγράμματα που υλοποιεί το ίδρυμα αφορά τα θεματικά πεδία της Αειφορικής Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, της Φυσικής Δραστηριότητας και Ποιότητας Ζωής.
Για την επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών λαμβάνονται υπόψη, μεταξύ άλλων, ο γενικός βαθμός πτυχίου, η τυχόν υπάρχουσα ερευνητική, διδακτική και επαγγελματική εμπειρία, συστατικές επιστολές, αποδεικτικά γνώσης ξένης γλώσσας, σύντομο σημείωμα – επιστολή του υποψηφίου με αναφορά στους λόγους συμμετοχής του στο ΠΜΣ και στη συγκεκριμένη κατεύθυνση κ.ά.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ
Τουλάχιστον 1.000 θέσεις εργασίες περίμενε (και ήταν αισιόδοξος ότι θα πάρει….) για τον Δήμο Ξάνθης από τα ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ της Κατσέλη. π
Περίπου 1500-1600 θέσεις περιμέναμε για τον Νομό Ξάνθης και τελικά αυτές δεν φτάνουν ούτε τις 1000! Για την ακρίβεια, 950 περίπου θέσεις..
Στη σφαίρα του ανεξήγητου κινούνται οι αποφάσεις των εγκεφάλων του υπουργείου Οικονομικών που έφτασαν σε σημείο να βγάλουν στο «σφυρί» ακόμα και ιδιόκτητα κτήρια του Ελληνικού Δημοσίου όπου στεγάζονται και υπουργεία.