fbpx
Γενική

Ο πλανήτης γη στο χείλος του οικονομικού γκρεμού

Η δεδομένη αυτοκαταστροφική πορεία της διεθνούς οικονομίας
Γράφει ο Μενέλαος Καρυωτάκης

Η δεδομένη αυτοκαταστροφική πορεία της διεθνούς οικονομίας εδώ και τέσσερα χρόνια συνεχίζεται η παγκόσμια ΥΦΕΣΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ. Πριν καταρρεύσει το κυρίαρχο οικονομικό σύστημα, θα καταρρεύσουν κράτη και χώρες και Λαοί ακόμη και στον ανεπτυγμένο κόσμο, θα περιέλθουν σε πλήρη ένδεια και πείνα.
Σήμερα, βέβαιον είναι ότι από εδώ και στο μέλλον οι μάνες θα γεννούν και θα ανατάσσουν σκλαβάκια σε ένα απάνθρωπο σύστημα ύφεσης ΕΚΒΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ.
Θεωρούμε ότι: Αδήριτη ανάγκη είναι να συμφωνηθεί μια παγκόσμια ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΧΡΕΩΝ και να θεσμοθετηθούν κανόνες της οικονομίας που να έχουν αναπτυξιακό προγραμματισμό και την αύξηση του εργατικού δυναμικού των επιχειρήσεων. Διότι, το εργατικό εισόδημα είναι αυτό που θα ενισχύσει την ρευστότητα της αγοράς και την ζήτηση των παραγόμενων αγαθών.
Ακόμη και στις πιο ανεπτυγμένες οικονομικά χώρες του πρώτου κόσμου, η οικονομία θα συνεχίσει να συρρικνώνεται ή να είναι εικονική δια λόγους πολιτικά επικοινωνιακούς. Η καθίζηση του λαϊκού εισοδήματος με τις συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και περικοπών των μικρών εισοδημάτων έχουν φθάσει σε κατάσταση μη διαχειρίσημη,με αύξηση της ανεργίας και τον κόσμο της εργασίας σε κατάσταση απελπισίας.
Έχουν δίκαιο αυτοί που υποστηρίζουν ότι: Αν συνεχίσουμε την ΜΗ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ
ΑΝΑΚΑΤΟΜΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, δημιουργείται το πρόβλημα της
ανεπαρκούς ζήτησης – το οποίο και συνετώς θα αυξάνει. Αντιληπτό πλέον είναι ότι: Το οικονομικό
σύστημα που ακολουθούμε ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ
ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ.
Σήμερα τέσσερα χρόνια από το ξέσπασμα της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, η οποία αυξάνει χωρίς να υπάρχει εκδήλωση εκτόνωσης. Όταν, στην πλέον προηγμένη οικονομικά χώρα των Η.Π.Α. 45 εκατομμύρια του πληθυσμού της είναι κάτω από το όριο της φτώχειας και διατρέφονται με κρατικά κουπόνια. Το δε 50% αυτού του πληθυσμού ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ.
Στην Ευρωζώνη το 30% του εργατικού δυναμικού αμείβεται με μισθούς κάτω των 500 ΕΥΡΩ. Στην γειτονική μας Βουλγαρία το 80% του εργατικού δυναμικού αμείβεται με μισθούς κάτω των 150 ΕΥΡΩ.
Κατά την γνώμη μας: Πρέπει να αρχίσει μία αναδιάρθρωση του χρέους τουλάχιστον κατά 50% με επιλεκτική διάκριση των κοινωνιών με μικρό εισόδημα. Οποιαδήποτε αναδιάρθρωση -κούρεμα -του Ελληνικού χρέους δεν θα έχει θετικό αποτέλεσμα. ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΜΑΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΩ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΓΕΩΡΓΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ. Πως είναι δυνατόν, με δυο πακέτα Στήριξης, η Ελλάδα να έχει κάνει μέχρι σήμερα ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.
Τα νέα και τα γεγονότα που συμβαίνουν στον περίγυρο μας δεν είναι καθόλου ευοίωνα, διότι εκτός από τους δημοσιονομικούς ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟ ΚΥΠΡΟ, ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΤΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΑ -ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ -ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ, ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ: ΑΠΟ ΣΤΙΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ.

Σχετικά Άρθρα