Οι περισσότερες από μας με το που ξυπνάμε πίνουμε ένα φλιτζάνι καφέ. Αν κι εσύ είσαι λάτρης του καφέ τότε μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο κέικ που υπάρχει με γεύση από το αγαπημένο σου ρόφημα..
ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ βούτυρο
- 100 γρ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 100 γρ αλεύρι φαριν απ
- 100 γρ ζάχαρη άχνη
- 50 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 5 κουτ. έτοιμος καφές φίλτρου δυνατός
- καρύδια κομμένα στα δυο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά.
- Προσθέτουμε 3 κουταλιές καφέ, το αλεύρι και τα χοντροκομμένα καρύδια.
- Ανακατεύουμε στο μίξερ πολύ καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι (18 εκ.).
- Αδειάζουμε στο ταψάκι το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει πριν βάλουμε το γλάσο.
Γλάσο
- Ανακατεύουμε τον υπόλοιπο καφέ με τη ζάχαρη άχνη και αν χρειάζεται βάζουμε λίγο νερό για να αραιώσει λίγο το γλάσο.
- Αλείφουμε με αυτό το κέικ όταν κρυώσει και διακοσμούμε κάθε κομμάτι με μισό καρύδι.