ΚοινωνίαΤελευταία Νέα

Τα Άχραντα Πάθη στην Ξάνθη έως και 20 Μαρτίου

Γράφει η Μαίρη Δαληκριάδου

Παρουσία πλήθους πιστών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαρτίου στις 19:00 η υποδοχή των Αχράντων Παθών στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης.

Τα Άχραντα Πάθη κόμισε από την Ιερά Μονή Ταξιαρχών Αιγιαλείας ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Ταξιαρχών Αιγιαλείας Αρχιμ. Καλλίνικος Πουλής και τα υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων πλαισιούμενος από κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην συνέχεια τα Ιερά Θησαυρίσματα τοποθετήθηκαν στο μέσον του Ιερού Ναού προς ευλογία και προσκύνηση των πιστών.

 

Να σημειωθεί ότι τα Άχραντα Πάθη αποτελούνται από τεμάχιο Τιμίου Ξύλου, από το Ακάνθινο Στεφάνι, την Χλαμύδα και τον Σπόγγο που χρησιμοποιήθηκαν στην Σταύρωση  Ιησού Χριστού που αφορούν τα Άγια Πάθη Του. Είναι τοποθετημένα σε βυζαντινή λειψανοθήκη με μάρμαρο από τον Πανάγιο Τάφο που δωρήθηκε από τους Παλαιολόγους στη Μονή.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα Ιερά Θησαυρίσματα θα παραμείνουν στον καθεδρικό ναό έως τις 20 Μαρτίου

Η xanthinews.gr βρέθηκε στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας και φωτογράφησε την υποδοχή.

Περίπου 2000 χρόνια μετά και υπάρχουν ακόμη ανάμεσά μας, για να μας θυμίζουν τον Γολγοθά, τον πόνο, την αδικία και κατ΄ επέκταση την Ανάσταση, την ελπίδα, την δύναμη.

Τα Άχραντα Πάθη του Χριστού κατά καιρούς μεταφέρονται σε διάφορους ναούς σε όλη την Ελλάδα, για να μπορούν οι πιστοί όλης της χώρας, να προσκυνούν και να παίρνουν δύναμη, για να αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες της εποχής.

 

Σχετικά Άρθρα