Με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων απουσίας της Μιλένας Ρούσκοβα*, η Ομάδα του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος- La Leche League Greece στην Ξάνθη, διοργανώνει μια Γιορτή Θηλασμού την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, 11π.μ.-2μ.μ., στο Λύκειο των Ελληνίδων, Αγίου Γεωργίου 1.
Στη Γιορτή Θηλασμού θα γίνουν συζητήσεις για τον θηλασμό και τη μητρότητα, θα υπάρχει παιχνίδι και αφήγηση παραμυθιών για τα παιδιά, καθώς και ανταλλαγή βρεφικών και παιδικών ειδών και χρηστικών αντικειμένων για τη μαμά και το παιδί (ό,τι δεν διατεθεί κατά τη διάρκεια της γιορτής, θα δοθεί σε οικογένειες προσφύγων).
Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ θα προσφέρεται καφές/τσάι και σπιτικά εδέσματα.
Για περισσότερες πληροφορίες : Δέσποινα Μασάκη, Σύμβουλος Θηλασμού της La Leche League, Ομάδα Ξάνθης, τηλ. 25410 93438
*Η Μιλένα, ίδρυσε το πρώτο Κέντρο Πληροφόρησης Θηλασμού στην Ξάνθη. Στις ποικίλες δραστηριότητές της, ερχόταν τακτικά σε επαφή με τις Συμβούλους του Συνδέσμου Θηλασμού Ελλάδος, με τις οποίες συνεργαζόταν για την υποστήριξη του μητρικού θηλασμού στην Ελλάδα.
Ο Σύνδεσµος Θηλασµού Ελλάδος – La Leche League Greece είναι µη κερδοσκοπικό Σωµατείο, που εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον ∆ιεθνή Σύνδεσµο Θηλασµού (La Leche League International, www.llli,org). Η LLLI ιδρύθηκε το 1956 στις Ηνωµένες Πολιτείες, διαθέτει οµάδες σε 67 χώρες παγκοσµίως και θεωρείται η µεγαλύτερη και παλαιότερη οργάνωση θηλασµού στον κόσµο που συµβουλεύει τον Παγκόσµιο Οργανισµό Υγείας (WHO) και τη UNICEF, για θέµατα σχετικά µε τον θηλασµό. Στην Ελλάδα, ο Σύνδεσµος ιδρύθηκε από µητέρες, το 1979 και αυτή τη στιγµή υπάρχουν 6 οµάδες υποστήριξης στην Αθήνα, 2 οµάδες στη Θεσσαλονίκη, 2 στην Κρήτη (Ηράκλειο και Ρέθυµνο) και από µία, στον Βόλο, στη ∆ράµα, στην Κόρινθο, στη Μυτιλήνη, στην Ξάνθη και στις Σέρρες.
Υπάρχουν επίσης Κέντρα Πληροφόρησης Θηλασµού στο στη Σύρο και τη Λαµία. Οι Σύµβουλοι Θηλασµού του Συνδέσµου είναι µητέρες µε πείρα στο θηλασµό που έχουν εκπαιδευτεί ειδικά µέσα στον ∆ιεθνή Σύνδεσµο για να υποστηρίζουν εθελοντικά τις µητέρες που θηλάζουν, συντονίζουν
Μηνιαίες Συναντήσεις όπου συζητάνε µε µητέρες για οποιοδήποτε θέµα τις απασχολεί σχετικά µε το θηλασµό ενώ επίσης δέχονται τηλεφωνήµατα από θηλάζουσες ή µέλλουσες µητέρες και τις επισκέπτονται, όταν αυτό είναι αναγκαίο και δυνατό.