ΠαραπολιτικάΤελευταία Νέα

Ημερίδα για τον παράνομο εμπόριο καπνού και τσιγάρων, παρόντος του Αλέκου Κοντού και της ΣΕΚΕ

kontos hmerida lathraia kontos hmerida lathraia (1)

Ο Βουλευτής Ξάνθης και Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ Α.Ε. κ. Αλέξανδρος Κοντός πήρε μέρος σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος με θέμα το παράνομο εμπόριο καπνού και τσιγάρων.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Κοντός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η παράνομη διακίνηση καπνού και τσιγάρων έχει εξελιχθεί σε μάστιγα για την ελληνική οικονομία και κοινωνία. Όπως ανέφερε, οι απώλειες εσόδων για την εθνική οικονομία ανέρχονται σε περίπου 700 εκατ. ευρώ ετησίως, ενώ σε μεγάλο βαθμό πλήττεται και το εισόδημα των Ελλήνων καπνοπαραγωγών από καπνά που παράγονται με προορισμό το παράνομο εμπόριο. Επιπρόσθετα, άμεσα θίγεται και το καταναλωτικό κοινό, δεδομένου ότι εκτίθεται – χωρίς καμία προστασία – στους πολλαπλούς κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία του η χωρίς κανένα φυτοϋγειονομικό έλεγχο παραγωγή και κατασκευή των παράνομων καπνικών προϊόντων.

Αναφερόμενος στα μέτρα που πρέπει άμεσα να ληφθούν προκειμένου να αντιμετωπισθεί το μείζον αυτό πρόβλημα, ο κ. Κοντός πρότεινε τη δημιουργία ενός διυπουργικού οργάνου με αποκλειστικό σκοπό την αντιμετώπιση του λαθραίου εμπορίου καπνικών προϊόντων, την αυστηροποίηση των ποινών για όσους μετέχουν στο παράνομο κύκλωμα και την συντονισμένη κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων (περιπτερούχοι, καπνοπαραγωγοί, μεταποιητικές εταιρίες, τσιγαρετοβιομηχανία) στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.

Σχετικά Άρθρα