fbpx
ΚουζίναΤελευταία Νέα

Πουτανέσκα με σαρδέλες, σάλτσα ντομάτας, κάππαρη και πιπεριές τσίλι. Λαχταριστή μακαρονάδα!

Poutaneska

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 / 4 φλιτζανιού κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες

6 -8 αντσούγιες σε λάδι, ψιλοκομμένες

450 γρ. ντοματάκι κονκασέ ή σάλτσα ντομάτας

2 κ.σ. νερό

1 1/2 κ.σ. κάππαρη

1 / 4 κ.γ. πιπεριά τσίλι σε σκόνη

1 πρέζα ρίγανη

1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

350 γρ. σπαγγέτι

Υλικά

ελαιόλαδο –

κρεμμύδι –

σκόρδο –

ντοματάκι κονκασέ –

ντοματοχυμός –

μαϊντανός –

τσίλι –

ρίγανη –

αλάτι –

πιπέρι –

αντζούγια –

κάπαρη –

 

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία για το χρόνο βρασμού.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και  σοτάρουμε για ένα λεπτό.

Ρίχνουμε τις αντζούγιες και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν , για άλλα 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, την κάππαρη, την πιπεριά τσίλι , τη ρίγανη, το νερό και μια πρέζα αλάτι

και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή θερμοκρασία.

Μαγειρεύουμε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέτουμε το μαϊντανό, και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Κατεβάζουμε από το μάτι.

Μόλις τα ζυμαρικά μαγειρευτούν, σερβίρουμε σε ένα πιάτο περιχύνοντας με τη σάλτσα από πάνω.

Καλή όρεξη!

Σχετικά Άρθρα