Αν τα παιδιά σας αρνούνται να φάνε τα λαχανικά που τους ετοιμάζετε, τότε αυτή η συνταγή για σουφλέ λαχανικών θα σας λύσει τα χέρια!
100 γρ. βούτυρο
8 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
3 αβγά
280 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
1 μελιτζάνα κομμένη σε ροδέλες
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
20 γρ. βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Υλικά
ντομάτα –
πιπεριά –
κολοκύθι –
μελιτζάνα –
ψωμί –
βούτυρο –
ντομάτα –
μελιτζάνα –
αυγά –
κρέμα γάλακτος –
μοτσαρέλα –
ένταμ –
κολοκύθι –
πιπεριά –
βασιλικός –
αλάτι –
πιπέρι –
Εκτέλεση
1. Αλείφουμε ένα πυρίμαχο ταψί με τη μισή ποσότητα βουτύρου.
2. Μουσκεύουμε τα ψωμάκια του τοστ και τα τοποθετούμε στο ταψί.
3. Ψήνουμε τα λαχανικά (μελιτζάνες, κολοκυθάκια, πιπεριές) στον φούρνο στους 200o C για 10 λεπτά περίπου.
4. Τοποθετούμε τα ψημένα λαχανικά εναλλάξ στο ταψί.
5. Προσθέτουμε τις φέτες ντομάτας, τον βασιλικό και τα τριμμένα τυριά.
6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τα αβγά μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα τριμμένα τυριά.
7. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το περιχύνουμε πάνω από το ταψί.
8. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180o C.