fbpx
Κύριο ΘέμαΤελευταία Νέα

(Video) Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά: Κορύφωση των εκδηλώσεων στα πλαίσια της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή – Σύμπραξη κοινωνίας και έρευνας!

Κορυφώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Ερευνητικό Κέντρο Αθηνά στα πλαίσια της Μεσογειακής Βραδιάς Ερευνητή.

Η Μεσογειακή βραδιά Ερευνητή φέρνει κοντά στο Ερευνητικό Κέντρο την οικογένεια, την κοινωνία, τα παιδιά , τους φοιτητές και υπήρξε εξαιρετική ανταπόκριση στις δράσεις που υλοποιήθηκαν από την κοινωνία της Ξάνθης , τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ κ. Γιάννης Εμίρης και πρόσθεσε πως η Ξάνθη είναι πάντα φιλόξενη

Γιάννης Εμίρης, Καθηγητής ΕΚΠΑ, Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ: Είναι συγκινητική η επικοινωνία που έχουμε με την κοινωνία και το ευρύ κοινό και αυτό μας τιμά ιδιαίτερα γιατί προσπαθούμε η έρευνα που κάνουμε να μετουσιώνεται σε αποτελέσματα για τον πολίτη

Σημείωσε μάλιστα πως : «… αποστολή μας είναι η έρευνα που κάνουμε να περνάει στην κοινωνία και σε αποτελέσματα για τον πολίτη, να περνάει σε τεχνοβλαστούς, σε εφαρμοσμένη έρευνα, σε συνεργασία με τους φορείς, και της πόλης και της Περιφέρειας και της χώρας και έξω από τα σύνορα της χώρας..»

Ρομποτική – Τεχνητή νοημοσύνη – Ελληνικό chatgpt Meltemi

Tο Meltemi είναι το πρώτο Ελληνικό Μεγάλο Γλωσσικό Μοντέλο (LLM) το οποίο δημιουργήθηκε από το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά για να καλυφθούν τα όποια κενά υπάρχουν σε ελληνικό περιεχόμενο αλλά και στην απόδοση της ελληνικής γλώσσας, μιας και η βάση όλων είναι η αγγλική γλώσσα όπως και το σχετικό περιεχόμενο εκπαίδευσης.

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑ : ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ – ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ


Τέλος ο Πρόεδρος του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ κ. Εμίρης ενημέρωσε πως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Ερευνητικού κέντρου μέσα στην πανεπιστημιούπολη θα επεκταθούν και θα βελτιωθούν και κάλεσε το Υπουργείο Ανάπτυξης να στηρίξει και να επιταχύνει την όλη διαδικασία για το καλό της χώρας και της κοινωνίας.

Σχετικά Άρθρα