fbpx
Τελευταία ΝέαΤοπικά νέα

Δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών της  Γ’ Λυκείου  για την οδική ασφάλεια από την ΠΕ Ξάνθης

Η Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης στο πλαίσιο του Ετήσιου Σχεδίου Δράσης 2024, πραγματοποιεί δράση για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής και τοπικής κοινωνίας για την οδική ασφάλεια.

Τα τελευταία χρόνια -σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία- έχουμε έξαρση των τροχαίων ατυχημάτων και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να μας προβληματίζει, όπως και το εκπαιδευτικό κομμάτι το οποίο θα πρέπει από τη νεαρή ηλικία κιόλας να εντάξει την εκμάθηση της οδικής ασφάλειας και φυσικά και της οδικής συμπεριφοράς.

Το πρόγραμμα καθ’ όλη τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας περιλαμβάνει   θεωρητική και βιωματική εκπαίδευση – ενημέρωση σε παιδιά – υποψηφίους οδηγούς της Γ’ Λυκείου των σχολείων της ΠΕ  Ξάνθης. Η δράση θα έχει διάρκεια από την Δευτέρα το πρωί της 23 Σεπτεμβρίου 2024 έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 κατά τις ώρες του σχολείου για τους μαθητές.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες , έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία περιεκτική, ουσιώδη και άκρως ενημερωτική παρουσίαση για την οδική ασφάλεια από τον κ. Δημήτριο Χατζηδοπαυλάκη του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) “Πάνος Μυλωνάς”.

Μετά το τέλος του θεωρητικού μέρους του προγράμματος που έλαβε χώρα στην αίθουσα συσκέψεων του κτιρίου της Π.Ε. Ξάνθης, ακολούθησε  το βιωματικό μέρος κατά το οποίο αξιοποιώντας τον ειδικό εξοπλισμό του Ινστιτούτου, οι μαθητές  είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από βιωματικές διαδικασίες τους κινδύνους των δρόμων, τις συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί στο δρόμο και τους κινδύνους που μπορούν αυτά να προκαλέσουν.

Μία δράση με στόχο την καλλιέργεια υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς & την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων – Δίδεται η ευκαιρία στους  μαθητές/τριες να θέσουν ερωτήματα, να εκφράσουν τις σκέψεις, τις ανησυχίες τους & να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες.

Οι μαθητές είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από βιωματικές διαδικασίες τους κινδύνους των δρόμων, τις συνέπειες λανθασμένων αποφάσεων και κακής συμπεριφοράς, τα λάθη που κάνουν οι οδηγοί στο δρόμο και τους κινδύνους που μπορούν αυτά να προκαλέσουν. Δοκίμασαν  τους προσομοιωτές και  μέσω της βιωματικής διαδικασίας τους δόθηκε η ευκαιρία  να αντιληφθούν πως η οδική ασφάλεια είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά όλους μας, τόσο τους οδηγούς όσο και τους πεζούς.

Απογευματινή ενημέρωση ανοιχτή προς όλους τους πολίτες

Να σημειωθεί τέλος πως την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 17:00μμ, θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή απογευματινή δράση προς τους πολίτες της τοπικής κοινωνίας, στον εξωτερικό χώρο όπισθεν του Ιερού Ναού της του Θεού Σοφίας.

Σχετικά Άρθρα