Δημιουργικό Εργαστήρι Εκμάθησης Κατασκευής Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων από τον Μανώλη Παργεντάκη 19 – 20 Αυγούστου
Στον περιβάλλοντα χώρο του αρχαίου θεάτρου Φιλίππων για δυο απογεύματα στις 19 και 20 Αυγούστου, από 7:00μ.μ. μέχρι 11:00μ.μ., θα πραγματοποιηθούν τα δημιουργικά εργαστήρια εκμάθησης κατασκευής παραδοσιακών μουσικών οργάνων από τον μουσικό Μανώλη Παργεντάκη.
Πρόκειται για δημιουργικά εργαστήρια εκμάθησης κατασκευής μουσικών οργάνων με απλά υλικά, για παιδιά και… όχι μόνο.
Οι παρευρισκόμενοι θα ενημερωθούν για την ιστορική εξέλιξη της μουσικής και θα γνωρίσουν τα μουσικά όργανα, τις κατηγορίες στις οποίες αυτά κατατάσσονται, τις ιδιότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός.
Θα γνωρίσουν τα στάδια κατασκευής ενός εγχόρδου παραδοσιακού μουσικού οργάνου, τα μέρη από τα οποία αποτελείται, τα υλικά κατασκευής του, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται.
Με απλά υλικά θα μπορούν να κατασκευάσουν μουσικά όργανα και με τις δικές τους δημιουργίες θα μπουν στη διαδικασία της ακουστικής εξερεύνησης του κάθε υλικού.
Θα ψυχαγωγηθούν με μουσικά παιχνίδια και τραγούδια, ανακαλύπτοντας τον συναρπαστικό κόσμο των ήχων και την αξία της τέχνης της μουσικής.
Παράλληλα με το εργαστήρι της δεύτερης ημέρας, στις 20 Αυγούστου και ώρα 9:30μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «Στου Καββαδία τ΄ ανοιχτά», με το μουσικό σχήμα «Νυχτερινή Κυβέρνηση».
Ένα μουσικό ταξίδι στην ποίηση του Νίκου Καββαδία, μια περιπλάνηση στις αγαπημένες θάλασσες του ποιητή με λόγια και τραγούδι.
Τα τραγούδια γνωστά, μελοποιημένη ποίηση από το Θάνο Μικρούτσικο, τους Ξέμπαρκους, το Γιάννη Σπανό, το Δημήτρη Ζερβουδάκη και τη Μαρίζα Κωχ. Η ομάδα «Νυχτερινή Κυβέρνηση», τα αντιμετωπίζει μουσικά με το σεβασμό που πρέπει, αλλά και την ανάγκη της να τα φέρει στη δική της σύγχρονη πραγματικότητα…
«Ενορχηστρώνει» τα τραγούδια που αγαπούσαν σαν παιδιά και τα προσαρμόζει στο δικό της προσωπικό ύφος.
Η παράσταση πλαισιώνεται με αναφορές στην πολυκύμαντη ζωή και τις περιπλανήσεις του ποιητή. Η σκληρή ζωή των ναυτικών, η γυναίκα, η μοίρα, η φυγή, η ενοχή, ο φόβος και φυσικά το ταξίδι γίνονται λόγος, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να περιπλανηθεί «Στου Καββαδία τ ανοιχτά».
Η συμμετοχή στα εργαστήρια και η είσοδος στη συναυλία είναι δωρεάν.