Γενική

Σπουδαία νίκη για την SKODA ΞΑΝΘΗ

Κέρδισε μέσα στα Πηγάδια την ΑΕΚ

Μεγάλη νίκη πήρε το απόγευμα της Δευτέρας η SKODA ΞΑΝΘΗ η οποία επιβλήθηκε της ΑΕΚ με 1- 0 και πήρε το δεύτερο τρίποντο στο πρωτάθλημα της Super League. Παράλληλα ο Γιάννης Ματζουράκης στο εντός έδρας ντεμπούτο του κατάφερε να το συνδυάσει με μια μεγάλη επιτυχία. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Μάουρο Πόι στο 22 ο λεπτό της συνάντησης.
Ο Γιάννης Ματζουράκης στο εντός έδρας ντεμπούτο του ξεκίνησε σε σχέση με την αναμέτρηση απέναντι στον Άρη τους Κωστούλα, Λουτσιάνο και Βασιλακάκη που πήραν την θέση των Σταθάκη, Σουάνη και Ταιντέρ με στόχο να ελέγχει την κυκλοφορία της ΑΕΚ αλλά και να βγαίνει επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.
Οι φιλοξενούμενοι, όπως τόνισε ο Γιάννης Ματζουράκης στην συνέντευξη τύπου, πήραν τον έλεγχο και προσπαθούσαν να φανούν απειλητικοί πιέζοντας τον Μίχαελ Γσκπούρνιγκ αλλά δεν το κατάφεραν. Αντίθετα οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία με τον Λουτσιάνο να ολοκληρώνει ανεπιτυχώς μια πολύ καλή αντεπίθεση της SKODA ΞΑΝΘΗ.
Το γκολ που έκρινε την συνάντηση ήρθε στο 22ο λεπτό όταν ο Λουτσιάνο εκτέλεσε κόρνερ ο Στρμπα πήρε την κεφαλιά και ο Πόι με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σάχα που βρισκόταν εκτός θέσης. Αξίζει να σημειωθεί πως και στο προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι απέναντι στον Πανθρακικό το γκολ ήρθε από κόρνερ του Λουτσιάνο και κεφαλιά του Στρμπα.
Όπως αναμενόταν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά πέρα από την κυκλοφορία της μπάλας δεν κατάφεραν να σημειώσουν την μεγάλη ευκαιρία που θα ανησυχούσε τον Γκσπούρνιγκ. Έτσι το 1-0 ήρθε να σφραγίσει τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών.
Στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε τον έλεγχο αλλά το συγκρότημα του Γιάννη Ματζουράκη ήταν αυτό που απείλησε με τον Κώστα Φλίσκα στο 58 ο λεπτό μετά από σέντρα του Λουτσιάνο ενώ δέκα λεπτά αργότερα ατομική προσπάθεια του Πόι κατέληξε στο δοκάρι του Σάχα.
Τα τελευταία 20 λεπτά απέκτησαν άγρια ομορφιά με την ΑΕΚ να πιέζει και την SKODA ΞΑΝΘΗ να αμύνεται και να έχει τις δικές τις ευκαιρίες για να πετύχει το 2ο γκολ χωρίς όμως επιτυχία.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνιγκ, Βάλλας, Κωστούλας, Παπαδημητρίου (75 Βακουφτσής), Τζάγκι, Στρμπα, Φλίσκας (82 Ριζογιάννης), Κιντάνα, Πόι, Βασιλακάκης, Λουτσιάνο (61 Ταιντέρ).
ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Γεωργέας, Μαιστόροβιτς, Άρσε, Γιάχιτς (82 Ιορντάκε), Μαντούκα, Χέρσι (59 Λεονάρντο), Γκερέιρο (64 Ταχτσίδης), Σκόκο, Μπλάνκο.

Σχετικά Άρθρα